«Προσπάθεια» Τζήλου να σφυρίξει όσο πιο γρήγορα λήξη αποφεύγοντας να κρατήσει έστω ένα λεπτό καθυστέρηση

H Ξάνθη έμεινε στο 1-1 με τα Χανιά στην πρεμιέρα των πλέι οφ, με τους γηπεδούχους να έχουν πάντως έντονα και σε αρκετά μεγάλο βαθμό παράπονα για την διαιτησία του Τζήλου σε ορισμένες στιγμές του παιχνιδιού.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, η πιο χαρακτηριστική ίσως, είναι ότι δεν κρατήθηκε ουσιαστικά ούτε ένα(!!!) λεπτό καθυστέρηση. Επισημως βέβαια κρατήθηκαν τρία αλλά στην πράξη δεν κρατήθηκε ούτε ενα λεπτό, με αποτέλεσμα όσοι ήταν στα Πηγάδια να διακρίνουν μια… σπουδή του πρώην διαιτητή της ΕΠΣ Ξάνθης να σφυρίξει όσο πιο άμεσα την λήξη.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά του παιχνιδιού, ο 4ος διαιτητής έδειξε επιπλέον καθυστερήσεις 3 λεπτών σε ένα ματς με αρκετές διακοπές και για τις δύο ομάδες, είτε κυρίως για παίκτες που έμειναν κάτω από μικροτραυματισμούς, αλλά και για τις αλλαγές και το γκολ της ισοφάρισης που επιτεύχθηκε.

Πέρα όμως από τις ελάχιστες καθυστερήσεις, που θα μπορούσαν να ήταν τουλάχιστον 5 λεπτά, ακολούθησε ακόμα πιο… παράξενη εξέλιξη. Η Ξάνθη κέρδισε ένα φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή με τον Θανάση Παπάζογλου, ακριβώς στο 90:02.

Στο διάστημα αυτό, υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για την απόφαση του φάουλ, με αποτέλεσμα να βγει η κάρτα στον Ανδρέου για διαμαρτυρία και να γίνουν παρατηρήσεις από τον ίδιο τον Τζήλο στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το φάουλ τελικά να εκτελεστεί από τον Μικελτάτζε ακριβώς στο 92:00. Δηλαδή έτσι φαγώθηκαν δύο ολόκληρα λεπτά.

Μετά από 15” ο Κουτζαβασίλης εκτέλεσε το ελεύθερο βολέ κάνοντας και άλλες καθυστερήσεις και ο Τζήλος έληξε το παιχνίδι ακριβώς στο 93:02, χωρίς να επιτρέψει να εξελιχθεί η επίθεση της Ξάνθης, που είχε την μπάλα στα πόδια της στον χώρο του κέντρου.

Ουσιαστικά σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να έχουν δοθεί τουλάχιστον 5 λεπτά καθυστερήσεις (ή έστω στην χειρότερη των περιπτώσεων 4 λεπτά), ο καθαρός χρόνος που παίχτηκε ποδόσφαιρο δεν ξεπέρασε τα 45 με 50 δευτερόλεπτα!