Κύπελλο Ελλάδος: Εκτός τελικού μετά από πέντε χρόνια ο Μάνταλος – Προκρίθηκαν Πασχαλάκης και Γκαρσία

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στην Τούμπα για τον δεύτερο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στη ρεβάνς του 0-1 του ΟΑΚΑ, και προκρίθηκε στον τελικό όπου και θα κληθεί να μονομαχήσει με τον Ολυμπιακό.

Βασικός για την Ένωση ο Κομοτηναίος αρχηγός της και πρώην παίκτης της Ξάνθης Πέτρος Μάνταλος, που μένει εκτός τελικού μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια παρουσίας. Το κατέκτησε μόνο το 2016 κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια είχε ηττηθεί τρεις φορές από τον ΠΑΟΚ και μια από τον Ολυμπιακό.

Στην αρχική 11άδα της ΑΕΚ βρέθηκε ο πρώην παίκτης του ΑΟΞ Στράτος Σβάρνας, ενώ βασικός για τον Πάμπλο Γκαρσία ήταν ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που θα διεκδικήσει ακόμα ένα τρόπαιο στην καριέρα του.

Ως αναφορά το παινχίδι, ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο β’ μέρος, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει πέναλτι με τον Σφιντέρκσι στο 61′ και τον Βιεϊρίνια να χάνει σπουδαία ευκαιρία να ανοίξε το σκορ, σημαδεύοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ αύξησε την πίεση και βρήκε το γκολ που ήθελε με ωραία κεφαλιά τουν Γαλανόπουλου στο 70′, ύστερα από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς για το 0-1, που ήταν σκορ παράτασης.

Ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε προβάδισμα πρόκρισης με τον Κρέμντσικ, ο οποίος με ωραίος δυνατό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Τσιντώτα και ισοφάρισε σε 1-1.

Η ολική ανατροπή για τους Θεσσαλονικείς ολοκληρώθηκε στο 90+6′, με τον Λάτσι να κάνει το λάθος στον χώρο του κέντρου, και τον Ζίβκοβιτς με θαυμάσια λόμπα να περνάει την μπάλα πάνω από το σώμα του τσιντώτα, που ήταν εκτός θέσης, και να υπογράφει το εισιτήριο του τελικού για τον δικέφαλο του Βορρά.