Πρωταθλήτρια… χειμώνα η αρμάδα του Χατζημεστή! Νίκη Ορφέα και στους Αμπελόκηπους και όνειρα τίτλου!!!

Με το «χρυσό» γκολ του Χιντ Ιμέρ στο 83ο λεπτο ο Ορφέας Ξάνθης ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή και πήρε τεράστιο διπλό μέσα στην Δράμα επί της ΑΕ Αμπελοκήπων.

Κατέκτησε έτσι τον άτυπο τίτλο του… πρωταθλητή χειμώνα, αν και είμαστε στην άνοιξη και μάλιστα πριν το Πάσχα, αφού η αρμάδα του Μπάμπη Χατζημεστή παραμένει αήττητη στη 1η θέση της βαθμολογίας μετά την συμπλήρωση ακριβώς των μισών αγώνων του πρωταθλήματος (έχουν διεξαχθεί οι… 7,5 από τις 15 όλες κι όλες αγωνιστικές).

Ο Ορφέας αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Χατζηδημητρίου στο 20ο λεπτό αλλά απάντησε ακαριαία οκτώ λεπτά μετά και έφτασε στην ισοφάριση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατρανίτσα. Στο 83′ ολοκληρώθηκε η ολική ανατροπή με το γκολ του Χιντ Ιμέρ που διαμόρφωσε το 1-2 που επιτρέπει στους Ξανθιώτες να κάνουν όνειρα ακόμα και για το πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, ευκαιρίες είχαν και οι δυο ομάδες, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο Στο 47′ σουτ του Χατζηδημητρίου έδιωξε με γροθιές ο Γεωργούσης και στην εξέλιξη της φάσης σουτ του Τόπι από κοντά πήγε πάνω στον τερματοφύλακα του Ορφέα. Στο 75′ ωραίο σουτ του Τοραμανιδη πέρασε ελάχιστα άουτ ενώ τέσσερα λεπτά μετά και λίγο πριν το νικητήριο γκολ του Ορφέα, είχαν την ευκαιρία οι γηπεδούχοι να προηγηθούν αλλά η κεφαλιά του Τόπι απομακρύνθηκε δύσκολα σε κόρνερ από τον Γεωργούση. 

Πέρα από τον κορυφαίο της αναμέτρησης Χαλήλ για τον Ορφέα ξεχώρισαν σύμφωνα με το dramasport και οι Κατρανίτσας, Κριεζής και Μαυρόπουλος. Διαιτητής ήταν ο Τσιλίκας με βοηθούς τους Ζαχαρία και Γεωργαντελή.

ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ(Γιάννης Ιωαννίδης):Λαζόγλου, Στεργιανός, Αυγουστάτος, Τόπι, Τουμαντζίδης, Καραγιαννίδης, Καραγκιοζίδης, Χατζηδημητρίου, Στάικος, Περσίδης, Αμανατίδης. Στο β μέρος έπαιξαν και οι Σαινίδης, Ηλιόπουλος, Τρελόπουλος, Σταμπουλής και Κυσσίδης Θανάσης.
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπάμπης Χατζημεστής): Γιοργούσης, Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Κριεζής, Μαυρόπουλος, Χαληλ Ιμπραμ Τανζού, Τορομανίδης, Ν. Μελισσόπουλος, Αλ. Μελισσόπουλος Αλέξανδρος, Βουλγαρίδης. Στο β μέρος έπαιξαν και οι Σουκρή Ογλού, Παπαδόπουλος, Χίντ Ιμερ, Γκιούρτσης.