Κύπελλο Ελλάδος: Δεν τα κατάφερε η παρέα του Λοντίγκιν – Στον τελικό και ως γενικός αρχηγός ο Τόρο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκης, και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν αρκετές φάσεις στο πρώτο μισό του α’ ημιχρόνου και τελικά ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 26′ με το πέναλτι του Ελ Αραμπί, που νίκησε τον πρώην γκολκίπερ της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν και διαμόρφωσε το 1-0.

α πάντα έγιναν πιο απλά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-0 πριν το ημίχρονο και πάλι με τον πρώτο σκόρερ του, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Αντίστοιχη εικόνα είχε το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί πλήρως και να δημιουργεί πολλές φάσεις για γκολ. Μπορεί προς στιγμήν ο ΠΑΣ Γιάννινα να μείωσε με το σουτ του Καρτάλη στο 51′ όμως επί της ουσίας δεν «μπήκε» ποτέ στο ματς. Πλην αυτής της φάσης δεν είχε άλλες αξιόλογες επιθέσεις, με την άμυνα του Ολυμπιακού να καθαρίζει τα πάντα. Μπροστά, όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν όλο και περισσότερους χώρους και έτσι έφταναν… όποτε ήθελαν απέναντι στον Λοντίγκιν.

Στο 56′ ο Μπρούμα «απάντησε» με το 3-1 μετά την ασίστ του Ελ Αραμπί, ενώ ο Πορτογάλος έχασε και ένα… τσουβάλι γκολ στη συνέχεια. Μετά τις αλλαγές των δύο προπονητών, δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο, ο Ολυμπιακός κράτησε εύκολα το αποτέλεσμα -έχοντας φάσεις για το τέταρτο γκολ- και κάπως έτσι το τελικό σφύριγμα τον βρήκε να πανηγυρίζει την πρόκριση.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν το προβάδισμα μετά την νίκη με 0-1 στο ΟΑΚΑ.