Γ’ Εθνική: Πήρε το τοπικό ντέρμπι με ανατροπή η Αλεξανδρούπολη και έβαλε μπελάδες στην ΑΕΔ

Σε ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο που είχαμε τέσσερα τέρματα, η Αλεξανδρούπολη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε νέα ανατροπή όπως στον Εύοσμο επικρατώντας δίκαια 3-1 της μαχητικής ΑΕ Διδυμοτείχου.

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι καθώς και οι δύο ομάδες έπαιζαν σκληρά. Αυτή που έλεγχε περισσότερο έλεγχο τη μπάλα ήταν η Αλεξανδρούπολη έχοντας δύο καλές ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ. Η πρώτη ήταν με τον Ρουμπιέ στο 28′, όπου επιχείρησε ένα σουτ από τα πλάγια αλλά ο Κυριακίδης την απέκρουσε. Και η δεύτερη ήρθε οχτώ λεπτά αργότερα, στο 36′ όπου το φάουλ του Κων. Πατσιώρα βρήκε τον Πεταλωτή σε καλή θέση μέσα στη περιοχή, αλλά ο τελευταίος δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 0-0.

Η ΑΕ Διδυμοτείχου ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με 1-0 όταν μετά από μια όμορφη αντεπίθεση ο Βαρσαμίδης έκανε μια κούρσα από δεξια που βρήκε τον Παπούδη ο οποίος με ωραίο σουτ νίκησε στο 57′ τον πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΔ Άγγελο Συριτούδη. Η Αλεξανδρούπολη στο 2ο ημίχρονο απείλησε για πρώτη φορά με τα δύο προειδοποιητικά σουτ του Κομεσίδη και του Λίτσιου τα οποία σταμάτησαν πάνω στον Κυριακίδη στο 65′ και 66′. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζώτος βρήκε μέσα στη περιοχή τον Τρανόπουλο, ο οποίος με την κεφαλιά που έπιασε ισοφάρισε το σκορ σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 72′ ο Κομεσίδης πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ κάνοντας την ανατροπή με το σκορ στο 2-1. Οι φιλοξενούμενοι που πίεζαν για την ισοφάριση έχασαν μοναδική ευκαιρία στο 87ο λεπτό με τον Γκαϊδατζή να μην τα καταφέρνει με το σταμάτημα από τον Συριτούδη. Το κερασάκι στη νίκη-ανατροπή για την Αλεξανδρούπολη ήρθε με τον Παπάζογλου όπου κατάφερε να κερδίσει μία μονομαχία και να πλασάρει στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο 90+1′.

Πλέον η Αλεξανδρούπολη έφτασε στους 13 βαθμούς και πάει την επόμενη αγωνιστική στο Άβατο, ενώ η ΑΕΔ έμεινε στους 6 πόντους και βλέπει τα πράγματα να δυσκολεύουν ιδίως εαν δεν πάρει αποτέλεσμα στο Διδυμότειχο κόντρα στον μέτριο φέτος Νέστο Χρυσούπολης.

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Τσοπουλίδης του συνδέσμου Ξάνθης με βοηθούς τους Σαββόγλου του ίδιου συνδέσμου και Καρακασίδη του συνδέσμου Θράκης.

ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ουσταμπασίδης): Συριτούδης, Ζώτος, Κομεσίδης (c), Πεταλωτής, Λίτσιος, Κων. Πατσιώρας, Θεμελής (55′ Μαλτέζος), Αγγ. Πατσιώρας (72′ Παπάζογλου), Παγωνίδης (55′ Τρανόπουλος), Χριστοφορίδης (55′ Καρακασίδης), Ρουμπιές (83′ Μπαρμπαγιάννης).

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Τουφάκης): Κυριακίδης, Θάνος (79′ Μαμρικιβίλι), Παντελίδης, Γκιντίδης (63′ Αλεξακίδης), Σιδηρόπουλος, Σταματόπουλος, Παπούδης (63′ Γκασίδης), Βαγγέλοφ (79′ Γκαϊδατζής), Γιαννόπουλος (c), Βαρσαμίδης, Λίτσκας (63′ Τζελέπης).