Επιστροφή Τζήλου στην Ξάνθη μετά από διαρροή νέων πληροφοριών για την απόπειρα δολοφονίας του

Ο πρώην διαιτητής της ΕΠΣ Ξάνθης και νυν της ΕΠΣ Λάρισας ορίστηκε στον αγώνα της Ξάνθης με τα Χανιά για την πρεμιέρα των πλει οφ. Ο ορισμός αυτός και η επιστροφή του στην Ξάνθη συμπίπτει με την διαρροή νέων πληροφοριών για την απόπειρα δολοφονίας του μετά από έναν αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού μερικά χρόνια πριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας piperata του δημοσιογράφου Πάρη Κιουρτζίδη, «διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τον συσχετισμό δύο πολύκροτων δικογραφιών που δείχνουν να έχουν τουλάχιστον ένα κοινό κατηγορούμενο ως δράστη, ενώ μοιράζονται κι άλλα περίεργα στοιχεία που φαίνεται να τις συνδέουν».

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, «πρόκειται για την υπόθεση του Hilton με την αρπαγή, την απειλή ζωής και την παράνομη βία κατά του Κιουρτζίδη από άνδρες της επίσημης συνοδείας του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη ΜΜΕ, καθώς και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του διαιτητή Τζήλου».

Η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι από τα ευρήματα και τις ταυτοποιήσεις που έκαναν οι ελληνικές και βρετανικές αρχές προέκυψε ότι μεταξύ των υποθέσεων υπήρξε κοινός δράστης, ο οποίος ανήκει στην επίσημη συνοδεία του κ. Μαρινάκη. Επιπλέον, αναφέρει ότι ένας ακόμη «φρουρός» του ιδίου μεγαλοεπιχειρηματία που φέρεται να είναι δράστης στην υπόθεση αρπαγής, κι ενώ του έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη βία σ’ ότι αφορά την υπόθεση Hilton, παράλληλα φέρεται να αναφέρεται και στη δικογραφία απόπειρας ανθρωποκτονίας Τζήλου ως ύποπτος για συνέργεια ή ηθική αυτουργία.

Η ιστοσελίδα piperata προσθέτει ότι «εκτός από έναν τουλάχιστον κοινό κατηγορούμενο -ταυτοποιημένο- δράστη, οι δύο υποθέσεις δείχνουν σε πολλά σημεία παρόμοια σχεδίαση και μεθοδολογία, ενώ «μοιράζονται» κι άλλα, πολλά και περίεργα στοιχεία». Τονίζει ακόμα ότι η υπόθεση Τζήλου πήγαινε να κλείσει με την εκδίκαση κατά των δύο μόνο ταυτοποιημένων δραστών, εκ των οποίων ο ένας είναι φυγόδικος, χωρίς να αναζητούνταν οι άλλοι δύο δράστες και οι πιθανοί συνεργοί και ηθικοί αυτουργοί. Μετά από αναφορά-καταγγελία του δημοσιογράφου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η έρευνα δείχνει, σύμφωνα με τον Πάρι Κιουρζίδη, να ξαναρχίζει…