Volley League: Μπλόκο της ΕΣΑΠ σε πιθανή wild card σε ομάδες της Θράκης

Έντονες συζητήσεις και ζυμώσεις άρχισαν να γίνονται για την νέα χρονιά και για το πώς θα διαμορφωθεί η Volley League της περιόδου 2021-2022, με το ενδεχόμενο να δοθεί πιθανή wild card σε ομάδα ή ομάδες της Θράκης να απομακρύνεται.

Η φετινή Volley League είχε σχεδιαστεί να γίνει με 12 ομάδες αλλά οι αποχωρήσεις των Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Παμβοχαϊκού, Ελπίδας Αμπελοκήπων και Ηρακλή Θεσσαλονίκης στην αρχή της χρονιάς δημιούργησαν ένα πρωτάθλημα 8 ομάδων.

Μετά τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού ΑΘλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για διαμοιρασμό χρημάτων σε σωματεία μέσα από τις στοιχηματικές εταιρίες, η όρεξη αρκετών συλλόγων άνοιξε και έτσι τέθηκε ένα άτυπο αίτημα, μέχρι στιγμής, για αύξηση των ομάδων είτε σε δέκα είτε σε δώδεκα ομάδες.

Πρόθεση της ΕΣΑΠ είναι το νούμερο των 8 ομάδων να παραμείνει, μιας και δεν θα υπάρξει κανένας υποβιβασμός αλλά και ούτε κάποια άνοδος από το πρωτάθλημα της Pre League, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ, με κύριο στόχο το διαμερισμό μεγαλύτερου ποσού στις υπάρχουσες ομάδες.

Ενδεχόμενη αύξηση των ομάδων θα φέρει και στο τραπέζι την χορήγηση wild card σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, κυρίως από την Pre League, στην οποία συμμετέχουν τόσο ο Άθλος Ορεστιάδας όσο και η ΑΕ Κομοτηνής ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την περίπτωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.