Super League: Βαθμός παραμονής για Λισγάρα-Μπαξεβανίδη κόντρα στον Βόλο

Την παραμονή του στα σαλόνια της Super League εξασφάλισε ο Απόλλων Σμύρνης που έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με τον Βόλο στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ.

Βασικοί για την ομάδα του Μάκη Χάβου αγωνίστηκαν ο πρώην στόπερ του ΑΟΞ Χρήστος Λισγάρας και ο ξανθιώτης ακραίος οπισθοφύλακας επίσης πρώην της θρακικής ομάδας Δήμος Μπαξεβανίδης.

Στην αντίπερα όχθη, στην ενδέκαδα επέστρεψε ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα ο πρώην πορτιέρε του ΑΟΞ Θανάσης Γκαραβέλης, ενώ αγωνίστηκε και ο Ουρουγουανός επίσης πρώην παίκτης της Ξάνθης Ζεάν Μπαριέντος. Το αξιοσημείωτο βεβαίως στην αναμέτρηση ήταν η είσοδος του νεαρού θρακιώτη αμυντικού Παύλου Λογαρά, που πέρασε στο γήπεδο στο 75’, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το ντεμπούτο του στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.

Στα αγωνιστικά, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ωστόσο δυσκολευόταν να βρει τους κενούς χώρους που θα της επέτρεπαν να πατάει με μεγάλη συχνότητα την εστία της θεσσαλικής ομάδας. Μόνο στο δεκάλεπτο 30’-40’ συνδύασε και την ουσία και έβαλε «δύσκολα» στην άμυνα των φιλοξενουμένων της. Αρχικά «φλέρταρε» με το γκολ στο 29’ όταν ο Ιωαννίδης πάτησε περιοχή, πήρε τις κόντρες από τα αντίπαλα στόπερ όμως από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ, ενώ λίγο αργότερα (35’) ο Ντομίνγκες απείλησε με κεφαλιά σε στατική μπάλα, αλλά ο Γκαραβέλης αντέδρασε σωστά (μερικά λεπτά μετά υπήρξε και ένα μακρινό σουτ του Τσιλούλη). Εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως η ευκαιρία του 29’ ήταν η καλύτερη του ματς.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με αρκετές «υποσχέσεις». Στα πρώτα του κιόλας λεπτά οι δύο ομάδες έφτασαν από μία φορά κοντά στο γκολ, αρχικά ο Βόλος όταν ο Λισγάρας έκανε κομβικό stop σε κάθετη του Νίνη για τον Ριένστρα και αμέσως μετά (49’) ο Απόλλων με τον Κολ, που από καλή θέση μέσα από τα αντίπαλα καρέ σούταρε λίγο άουτ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, ο Απόλλωνας περιορίστηκε σε παθητικό παιχνίδι και ο Βόλος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα της Μαγνησίας είχε ένα καλό σουτ με τον Μπουένο (62’), την κεφαλιά του Λογαρά στο 78ο λεπτό που μπλόκαρε ο Βέρχουλστ κι ένα σουτ με τον Κιάκο (84’). Στο 86’ ο Μπεντινελι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Γκαραβέλης έσωσε με τα πόδια.

Με το τελικό 0-0 ο Απόλλων έφτασε τους 31 βαθμούς και πήρε τον πολύτιμο βαθμό που τον κρατά στην κατηγορία, που είναι το «ταβάνι» που μπορούν να πιάσουν ΟΦΗ και Παναιτωλικός μαζί (μόνο ένας δύναται να τους ξεπεράσει, καθώς συγκρούονται μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική). Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» όμως υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία τόσο με κάποιον εκ των 2 όσο και σε πιθανή τριπλή, οπότε και σώθηκε πλέον και τυπικά.  

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Βόλος ανέβηκε στους 40 βαθμούς και παρέμεινε στην 7η θέση.