Super League 2: Ευνοϊκά για ΑΟΞ τα κριτήρια ισοβαθμίας με Ιωνικό και Λεβαδειακό στο τέλος των πλέι οφ

Τη Μεγάλη Τρίτη εκκινούν τα πλέι άουτ στη Super League 2 και μία ημέρα μετά θα ριχτούν στη μάχη η Ξάνθη και οι άλλες πέντε ομάδες των πλέι οφ.

Επειδή πρόκειται για νέα διαδικασία που θα διεξαχθεί μάλιστα σε μόλις έναν γύρο πέντε αγωνιστικές και αρκετοί μπορεί να μην γνωρίζουν, αξίζει να ξέρετε ότι σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν υπάρχουν μια σειρά από κριτήρια κατάταξης που όλα σε αυτήν την φάση ευνοούν το ΑΟΞ στην μάχη που κάνει για την εξασφάλιση της πρώτης ή στη χειρότερη περίπτωση της δεύτερης θέσης.

Συγκεκριμένα, κατά σειρά, τα κριτήρια είναι τα εξής:
– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μία ομάδα από όσες ισοβαθμούν σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).
– Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες πρωταθλήματος (κανονική περίοδο και πλέι οφ / πλέι άουτ αθροιστικά).
– Η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Οπως γίνεται αντιληπτό, ως προς την ισοβαθμία μεταφέρονται τα αποτελέσματα και της κανονικής περιόδου. Τόσο με τον Ιωνικό όσο και με τον Λεβαδειακό ο ΑΟΞ δεν έχει ηττηθεί, καθώς έχει μια νίκη στην έδρα του και ισοπαλία εκτός έδρας (αρα 4 βαθμούς). Με δεδομένο ότι για να μπορεί να υπάρξει ισοβαθμία θα πρέπει τουλάχιστον να μην χάσει από κανέναν από τους δύο, γίνεται αντιληπτό ότι η Ξάνθη τόσο με τους Νικαιώτες όσο και με τους Βοιωτούς αν υπάρξει ισοβαθμία με τον ΑΟΞ, είτε διπλή είτε τριπλή, η Ξάνθη θα έχει το πάνω χέρι.