Γ’ Εθνική: Και τώρα πιάστε τον! Πήρε και το ντέρμπι με τον Αετό και ονειρεύεται άνοδο η Ορφεάρα

Την μοναξία της πρώτης θέσης απολαμβάνει ύστερα από 7 αγωνιστικές ο Ορφέας Ξάνθης, περίπου στα μισά του πρωταθλήματος δηλαδή, καθώς επικράτησε με 1-0 του Αετού Οφρυνίου στο ντέρμπι των πρωτοπόρων και αήττητων και δίνει συνέχεια στην εκπληκτική πορεία ανόδου που πραγματοποιεί.

Το χρυσό γκολ πέτυχε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο πρώτος σκορερ του Ορφέα αλλά και του 1ου Ομίλου Αλέξανδρος Μελισσόπουλος, ωστόσο στη συνέχεια χάθηκαν και άλλες μοναδικές ευκαιρίες να διευρύνει τον δείκτη του σκορ και να φτάσει πιο εύκολα στην τελική επικράτηση με χαρακτηριστικότερη περίπτωση το τετατετ του Πασχαλάκη στις καθυστερήσεις μετά από λάθος της άμυνας που πέρασε ωστόσο λίγο άουτ.

Ο Αετός Οφρυνίου έκανε προσπάθεια να ισοφαρίσει και έχασε την πιο κλασική του ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Θεοδοσιάδης έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γεωργούση. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας είχε πολύ μεγάλη ένταση με τον διαιτητή Παρχαρίδη από την Δράμα (είχε ως βοηθούς τους Ραβικάλη και Σιαμάνη) να έχει ως πιο δύσκολη φάση τον καταλογισμό του πέναλτι πάνω στον Φεϊζή Χασάνογλου στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης.

Πλέον ο Ορφέας Ξάνθης με τον αέρα της μοναξιάς στην κορυφή πηγαίνει την Τετάρτη στην γειτονική Δράμα για να αντιμετωπίσει την ΑΕ Αμπελοκήπων, ενώ ο ηττημένος στο ντέρμπι Αετός θα υποδεχθεί στο Οφρύνιο την ξεκούραστη λόγω του ρεπό αυτής της αγωνιστικής Ελπίδα Σαπών.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γεωργούσης, Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Κριεζής, Μαυρόπουλος, Τανζού Χαλήλ Ιμπράμ (75′ Παπαδόπουλος), Τορομανίδης (90+4′ Σουκρήογλου), Μελισσόπουλος Ν.(46′ Πασχαλάκης), Μελισσόπουλος Αλ. (90+5′ Χίντ Ιμέρ), Βουλγαρίδης
ΑΕΤΟΣ ΟΦΡΥΝΙΟΥ: Παπαδόπουλος, Τελλίδης (60′ Σιδηρόπουλος), Θεοδοσιάδης (80′ Καραγιαννίδης), Τουμανίδης, Παυλίδης Ν., Γιάννα (46′ Τσίλογλου), Ελέζι, Ουζούνογλου, Παυλίδης Γ., Μπαρέττας, Σαλπιγγίδης (80′ Αφεντουλίδης)