Πώς ο Τέλης Καρασαλίδης δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να οδηγεί τον Παναιτωλικό

O 30χρονος στόπερ του Παναιτωλικού Τέλης Καρασαλίδης ο οποίος έχει κάνει και διπλή θητεία στην Ξάνθη, πέρασε δύσκολα το τελευταίο διάστημα λόγω του τραυματισμού που είχε υποστεί και τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο διάστημα.

Έπειτα από πέντε μήνες απουσίας λοιπόν ο έμπειρος αμυντικός έχει επιστρέψει στη δράση βοηθώντας την ομάδα του στον αγώνα της σωτηρία της, για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία.

Η παρουσία του πρώην παίκτη του ΑΟΞ προκάλεσε το ενδιαφέρον για να υπάρξει σχετικό αφιέρωμα σε ιστοσελίδες όπως το gazzetta. Άλλωστε υπάρχει λόγος, τόσο εξαιτίας της ατυχίας που είχε το προηγούμενο διάστημα λόγω του τραυματισμού του, όσο και της γενικότερης ατυχίας της ομάδας του του Παναιτωλικού, η οποία μετρά πολλές απουσίες βασικών παικτών εξ αιτίας των τραυματισμών.

Μετά τον αγώνα της 7ης Νοεμβρίου στα Γιάννινα για την κανονική διάρκεια όπου και αντικαταστάθηκε στο 72′, επανεμφανίστηκε στις 3 Απριλίου στη Λάρισα και την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ. Όλο αυτό το διάστημα συνέχιζε εντατικά τις θεραπείες, πάλεψε και με σκληρή δουλειά κατάφερε τελικά και γύρισε πιο δυνατός.

Στην σαββατιάτικη σημαντική νίκη των «καναρινιών» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Καρασαλίδης συμπλήρωσε συνολικά 115 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις (60′ και 95′ αντίστοιχα). Σίγουρα δεν ήταν μόνος που βοήθησε την ομάδα του στην αναμέτρηση, αλλά το παραπάνω αποτέλεσε προϊόν συνολικής δουλειάς.

Όμως και στα δύο τελευταία παιχνίδια της Αγρινιώτικης ομάδας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των βασικών και κυρίως στα Γιάννινα ήταν «κυρίαρχος» στην περιοχή του Κνετ, όπου δεν απώλεσε «μονομαχία», ενώ ορισμένες φορές που οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο 1 επί 1 απέναντί του μέσα στο «κουτί», έκανε υποδειγματικές άμυνες. Μαζί με τις σημαντικές επεμβάσεις γκολκίπερ των «κυανοκίτρινων», ο Καρασαλίδης δεν άφηνε τίποτα να «πέσει» κάτω.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν είναι… χθεσινός. Στην καριέρα του ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά μέσα από δύσκολες στιγμές και μια από αυτές ήταν όλη η δύσκολη περσινή σεζόν με την Ξάνθη αλλά και η φετινή με τον τραυματισμό του. Ωστόσο με την εμφάνισή του το Σάββατο έδειξε ότι ξέρει πως να λειτουργήσει όταν η μπάλα «καίει» και να εκμεταλλευθεί την εμπειρία του, όπως έκανε πέρσι στην Ξάνθη