Αθλητικό χάπενινγκ με Μητσοτάκη, Καραμανλή, Μέτιο, Τζιτζικώστα και Πατουλίδου σε εκδήλωση για τους οδικούς άξονες στη Βόρεια Ελλάδα

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να λάβει μέρος σε εκδήλωση για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης του έγινε δώρο μια φανέλα μπάσκετ με τα μπλε χρώματα της Εθνικής με το νούμερο 7 στην πλάτη και το όνομα Μητσοτάκης, την οποία έδειξε στις κάμερες έχοντας δίπλα του τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, πίσω του τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και αριστερά του την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Η εκδήλωση αφορούσε την την αναβάθμιση των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη και εξαιτίας αυτού του τελευταίου δρόμου που αγγίζει και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προφανώς, κλήθηκε και ο Χρήστος Μέτιος.

«Τα έργα των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου για τη Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή. Έχουν δύο στόχους: Ανάπτυξη σε βάθος χρόνου, ώστε να φέρουμε την Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Καλύτερη καθημερινότητα», σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

«Το πιο εύκολο για μία κυβέρνηση είναι να εξαγγέλλει έργα στα λόγια χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο από πίσω» σημείωσε ακόμα ο υπουργός Υποδομών και ξεκαθάρισε ότι η Έδεσσα και η Δράμα βγαίνουν από ένα καθεστώς ιδιότυπης απομόνωσης. Γνωστοποίησε, δε, ότι τα εν λόγω έργα θα γίνουν με ΣΔΙΤ, τονίζοντας ότι βάσει του σημερινού σχεδιασμού ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το φθινόπωρο ενώ σύμφωνα με τις προδιαγραφές των νέων οδικών αξόνων θα απαιτούνται 10 λεπτά για την απόσταση Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και 30 για την απόσταση Δράμα – Αμφίπολη.