Τη Μ. Δευτέρα η απόφαση των λοιμωξιολόγων για ακαδημίες και επανέναρξη σε όλα τα άλλα ομαδικά σπορ

Τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων, για το μέλλον του αθλητισμού με τα αιτήματα να είναι αρκετά και σημαντικά.

Μάλιστα στην συνάντηση αυτή θα αποφασιστεί η έναρξη των προπονήσεων για τις Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League 1, για τις Β’ και Γ’ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών (οπου μετέχουν Ροδόπη ’87, Ποντιακός Αλεξανδρούπολης και Εβρος Σουφλίου), για τις Β’ και Γ’ Εθνική Μπάσκετ Ανδρών (όπου μετέχουν ΓΑΣ Κομοτηνή, Λεύκιππος Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης και Αρίωνας Ξάνθης), για τις Pre League Ανδρών και Γυναικών (όπου μετέχουν ΑΕ Κομοτηνής και Άθλος Ορεστιάδας) και τις εθνικές κατηγορίες χάντμπολ (όπου μετέχουν Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και Ασπίδα Ξάνθης).

Επίσης θα κριθεί η πιθανή χρησιμοποίηση των self test και στον αθλητισμό και κυρίως η επανέναρξη των ακαδημιών σε όλα τα αθλήματα, από την στιγμή που θα ξεκινήσουν τα σχολεία. Στην φωτογραφία οι εκπρόσωποι πέντε ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Νομού Ροδόπης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Πανθρακικού, Θρακών, Σπάρτακου και Ορφέα Ξυλαγανής) που πρόσφατα έστειλαν από κοινού το μήνυμα «αφήστε τα παιδιά να αθληθούν» και πως «ο αθλητισμός είναι υγεία».

Συγκεκριμένα η ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει:

«Σε συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Eκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», τα αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για επανέναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων -μεταξύ θεμάτων και άλλων Υπουργείων, που λόγω χρόνου δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί η εξέτασή τους- θα συζητηθούν τελικά τη Μεγάλη Δευτέρα.

Επισημαίνεται ότι μεταξύ των αιτημάτων είναι:

Έγκριση χρήσης των self test και στον αθλητισμό.

 Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.

Έναρξη προπονήσεων για:
-Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League
-Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών
-Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών
-Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών
-Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.

Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.

Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος Γυμναστηρίων.