«Ο ΑΟΞ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ, μεγάλη εμπειρία να παίζεις στην Ελλάδα» αναφέρει ο Τζόσουα Μπριλάντε

Ο Αυστραλός μέσος της Ξάνθης Τζόσουα Μπριλάντε, απάντησε σε μερικές από τις ερωτήσεις των φίλων του ΑΟΞ, στην επίσημη σελίδα της ομάδας.

Για την μέχρι τώρα εμπειρία του από το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αποτελεί μεγάλη εμπειρία να παίζεις στην Ελλάδα. Ο ΑΟΞ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη συνεργασία μας. Προσπαθώ να κάνω περήφανους τους φθιλάθλους και αλλά και την ομάδα μας.»

Για τις διαφορές του ποδοσφαίρου στην Αυστραλία και την Ελλάδα ανέφερε: «Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι στην Αυστραλία δεν υπάρχει άνοδος και υποβιβασμός. Στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση σε κάθε αναμέτρηση. Κάθε παιχνίδι είναι ανταγωνιστικό.»

Επιπλέον, απάντησε σχετικά με το ποια ήταν η κορυφαία στιμγή στην καριέρα του, αλλά και σε ποια θέση αισθάνεται πιο άνετα: «Η κορυφαία μου στιμγή ήταν όταν αγωνίσθηκα για την Εθνική Αυστραλίας. Ήταν ένα φανταστικό συναίσθημα», ενώ πρόσθεσε: «Στη μέχρι τώρα καριέρα μου έχω αγωνισθεί στο κέντρο και ως δεξί μπακ. Θα έλεγα ότι μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομια στο κέντρο, καθώς συμμετέχω περισσότερο στο παινχίδι.«