«Βόμβα» με ομόφωνο «όχι» της Ξάνθης και των άλλων 11 της SL2 στην συγχώνευση με την Football League

Η ΠΑΕ Ξάνθη και οι υπόλοιπες 11 ομάδες της Super League 2 τάχθηκαν κατά της προωθούμενης αναδιάρθρωσης του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για συγχώνευση της SL2 με την Football League ώστε να υπάρχουν δύο μόνο επαγγελματικές κατηγορίες.

Η αναδιάρθρωση έχει εξαγγελθεί στην Βουλή από τον Αυγενάκη και προωθείται ως αίτημα των ομάδων. Ωστόσο και οι 12 ομάδες της Super League 2 με ένα στόμα και μια φωνή διαφωνούν στα σχέδια και ζητούν να παραμείνουν τρεις οι επαγγελματικές κατηγορίες. Εχει σημασία ότι αυτό το υπογράφουν ακόμα και οι ομάδες που απειλούνται με υποβιβασμό και ουσιαστικά θα είχαν κάθε λόγο να ζητήσουν να προχωρήσει η αναδιάρθρωση ώστε στην ουσία να γλιτώσουν τον υποβιβασμό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση της Ενωσης Super League 2 – Football League στην οποία επισημαίνεται ότι οι μόνοι που συμφωνούν με την αναδιάρθρωση είναι οι τρεις εκπρόσωποι στο ΔΣ από την Football League. Αναλυτικά:

“Το Δ.Σ. της Super League 2 – Football League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ( με μειοψηφία των 3 εκπροσώπων της FL)  αποφάσισε και εμμένει στην αρχική του θέση όπως να μην υπάρξει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, να συνεχίσουν να υφίσταται τρεις κατηγορίες SL1, SL2 και FL με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δεν μπορούν να τροποποιηθούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου”.