Στην Πάτρα το Πανελλήνιο Στίβου, απορρίφθηκε λόγω… εξόδων η πρόταση της Αλεξανδρούπολης

Στην Πάτρα θα διεξαχθεί και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών – γυναικών και Κ23 (5-6 Ιουνίου) καθώς απορρίφθηκε η πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συζητήθηκε η πρόταση που έγινε από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά απορρίφθηκε από τα μέλη της ΑΚΑΣ που έχουν την πλειοψηφία στο νέο ΔΣ με το αιτιολογικό ότι τα έξοδα για τα σωματεία από τα νησιά θα είναι μεγαλύτερα από το να ταξιδέψουν στην Πάτρα.

Βέβαια, όπως σημειώνει το sportsfeed που αποκαλύπτει το θέμα, «μεγάλος αριθμός σωματείων και αθλητών προέρχεται από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και την τελευταία πενταετία το πανελλήνιο γίνεται μόνιμα στην Πάτρα αναγκάζοντας μεγάλο αριθμό σωματείων είτε να κάνουν μεγάλα έξοδα για να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας είτε να μειώνουν τον αριθμό των αθλητών που κατεβάζουν γιατί αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Αλεξόπουλος σημείωσε ότι πρώτα πρέπει να γίνει μια έρευνα και μια μελέτη για το κόστος των μετακινήσεων των σωματείων τόσο προς την Πάτρα όσο και προς την Αλεξανδρούπολη, καθώς επίσης και πόσα σωματεία επηρεάζονται στη μία περίπτωση και πόσα στην άλλη, ενώ τόνισε ότι δεν ρωτήθηκε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αν θα συνδράμουν οικονομικά για τη μετακίνηση των σωματείων. Ο Αλεξόπουλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν στοιχεία πριν παρθεί η απόφαση, την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Γιατρουδάκης επέμενε ότι τα έξοδα είναι περισσότερα για να ταξιδέψει κάποιος από τα Χανιά στην Αλεξανδρούπολη.

«Όσον αφορά στα υπόλοιπα πανελλήνια, αυτά των ηλικιακών κατηγοριών, όπως ανάφερε η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, είναι σε συζητήσεις με Δήμους αγνοώντας και σε αυτήν την περίπτωση την πρόταση της Αλεξανδρούπολης», καταλήγει το βραδινό ρεπορτάζ του sportsfeed.