Στην αντεπίθεση ο Αυγενάκης για το «ομόφωνο όχι» των ομάδων της SL2 στην αναδιάρθρωση: «Εσείς το ζητήσατε»

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού λευτέρη Αυγενάκη στο ομόφωνο όχι των 12 ομάδων της SL2 στην προωθούμενη αναδιάρθρωση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπενθυμίζει ότι αναδιάρθρωση που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που συζητείται και ψηφίζεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή, είναι κάτι που ζητήθηκε από την ΕΠΟ και μελετήθηκε από ομάδα εργασίας στην οποία μετείχε και η SL2.

Προσθέτει ότι οι ανακοινώσεις έγιναν έγκαιρα, υπήρξε δημόσια διαβούλευση, κρίθηκε επιβεβλημένη και εντελώς ξαφνικά η αντίδραση των ομάδων έρχεται τώρα, γεγονός που κατά τον υφυπουργό «προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών».

Αναλυτικά η δήλωση Αυγενάκη:

Η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου), προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.
Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:
• ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού,
• μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείο,
• κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες)
• ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο,
• υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.
Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το ΔΣ της SL2-FL.