Γ’ Εθνική: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας ο Χρήστος Δρούζας

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής ο Ερμιονιδέας διαιτητής Χρήστος Δρούζας επανέρχεται και πάλι στην ενεργό δράση.

Την Κυριακή ο Δρούζας, που ξεκίνησε την διαιτησία από την ΕΠΣ Θράκης την περίοδο που σπούδαζε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ορίστηκε στον αγώνα του Παναιγιάλειου με τον Εθνικό Σκουλικάδου για την έβδομη αγωνιστική στον ένατο όμιλο.

Την τελευταία φορά που είχε σφυρίξει σε αγώνα Γ’ Εθνικής ήταν στις 21 Μαΐου 2017 στην Τρίπολη στον αγώνα Παναρκαδικός-Φωστήρας με τελικό σκορ 1-0. Από τότε ένας σοβαρός τραυματισμός και ένα χειρουργείο τον ταλαιπώρησαν για πολύ μεγάλο διάστημα. 

Ο Χρήστος Δρούζας γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ερμιόνη. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν θα αργήσει να φανεί και έτσι σε μικρή ηλικία γράφετε στις ακαδημίες του Ερμή Ερμιόνης όπου  επίσης θα αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα.  

Το 2009 μετακομίζει στην Κομοτηνή αφού πέρασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Με την εγκατάσταση του στην πόλη και από το πρώτο έτος της φοίτησής του εγγράφεται στη σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ. Θράκης.

Η πρώτη επαφή στο γήπεδο σαν βοηθός διαιτητή γίνεται την χρονιά 2011-2012 για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.  Την  επόμενη χρονιά ο Χρήστος Δρούζας ανακοινώνεται από την ΕΠΟ στους διαιτητές της Δ’ Εθνικής και την χρονιά αυτή θα διαιτητεύσει δύο αγώνες με μεγάλη επιτυχία (Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Ολυμπιακος Ροδόπολης 2-0 και Ορφέας Ελευθερούπολης-Ολυμπιακος Ροδόπολης 1-0).

Την επόμενη χρονιά καταργείται η Δ’ Εθνική και η ΕΠΟ τον περιλαμβάνει στους πίνακές της για να διαιτητεύει αγώνες των ομάδων Κ20 της Super League.  Κάποιοι από τους  κυριότερους αγώνες ήταν τα Ξάνθη-Εργοτέλης  5-0, Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1, Ξάνθη-Πλατανιάς 3-1, Πανθρακικός – Ξάνθη  3-1, Πανθρακικός-Λεβαδειακός 2-0,  Πανθρακικός-Καλλονή 2-1 Αστέρας Τρίπολης-Αρης.

Επίσης έχει πολλές διαιτησίες με τις μεικτές ομάδες της Βορείου Ελλάδας. Το καλοκαίρι του 2015 ο Χρήστος Δρούζας συμμετέχει στα τεστ yo-yo πού γίνονται στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά για διαιτητές της Νοτίου Ελλάδας έχοντας  πολύ καλές επιδόσεις και λίγο καιρό αργότερα η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τον ανακοινώνει στους διαιτητές Γ’ Εθνικής για την ποδοσφαιρική χρονιά 2015-2016 στην Γ΄ Εθνική.

Ετσι επιστρέφει την ίδια χρονιά από την Κομοτηνή στην Ερμιόνη για μόνιμη εγκατάσταση και από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θράκης μετακομίζει στον Σύνδεσμο Διαιτητών Αργολίδας οπού σφύριζε σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε αγώνες της Γ’ Εθνικής μέχρι και τον σοβαρό τραυματισμό του. Πλέον επανέρχεται σχεδόν μετά από τέσσερα χρόνια σε αυτό το υψηλό διαιτητικό επίπεδο…