Αίτημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης να αναλάβει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Συνεχίζει να επενδύει στον λεγόμενο αθλητικό τουρισμό ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και μια ημέρα μετά την ανακοίνωση για την διεκδίκηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάντμιντον, έγινε γνωστό ότι η πρωτεύουσα του Έβρου διεκδικεί και άλλη μεγάλη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεόδωρο Βουρδόλη έφυγε επιστολή προς τον ΣΕΓΑΣ με την οποία η πόλη θέτει υποψηφιότητα για να αναλάβει την διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου. Μάλιστα, στην επιστολή γίνεται λόγος στις βελτιωτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο Θεόδωρος Βουρδόλης προέρχεται από τον στίβο και έχει προσωπική γνώση της σημασίας που θα έχει για την Αλεξανδρούπολη μια τόσο μεγάλη διοργάνωση σε οποιοδήποτε ηλικιακό επίπεδο ώστε να γεμίσει η πόλη για τουλάχιστον τρεις ημέρες με κόσμο σε ένα δύσκολο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας. Ετσι φαίνεται να δουλεύει προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης μεγάλων διοργανώσεων μετά την άρση του λοκντάουν.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ο Δήμος μας με την τεράστια αθλητική ιστορία, στοχεύει στην έλευση σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων. Αν και οι καιροί που διανύουμε με τις απαγορεύσεις και τα κλειστά γήπεδα εδώ και ένα χρόνο είναι ανασταλτικός παράγοντας εμείς παρόλα αυτά συνεχίζουμε με γοργούς ρυθμούς να προγραμματίζουμε ώστε μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες τα παιδιά μας και οι συμπολίτες μας να απολαύσουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Και να είστε σίγουροι ότι έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό και συνεχίζουμε…».