Super League 2: Το πρόγραμμα της Ξάνθης και όλων των άλλων ομάδων στα πλέι οφ ανόδου

Μια ημέρα πριν την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League 2, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με αυτό που νομίζουν αρκετοί, το πρόγραμμα των πλέι οφ είναι από τώρα γνωστό και μάλιστα ξεκινούν την άλλη κιολας εβδομάδα, πριν το Πάσχα δηλαδή.

Ακριβώς δύο μήνες πριν αποφασίστηκε ποια θα είναι η σειρα των πλέι οφ και των πλέι άουτ, αφού η διοργανώτρια αρχή της Super League 2 προχώρησε από τότε στην κλήρωση η οποία και επικυρωθηκε. Αλά αντί να έχουμε ομάδες, είχαμε τις θέσεις κατάταξης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-3 (τις ξέρουμε ήδη και απλά περιμένουμε την σειρά κατάταξης για το 2-3 ανάμεσα σε Ξάνθη και Λεβαδειακό) θα δώσουν 3 εντός έδρας ματς και 2 εκτός. Αντιθέτως αυτές των θέσεων 4-6 θα παίξουν 2 εντός και 3 εκτός.

Ως γνωστόν επίσης, ο 1ος (δηλαδή ο Ιωνικός) θα παίξει εντός με τους 2ο, 3ο και 4ο (δηλαδή Ξάνθη, Λεβαδειακό και όποιον βγει τέταρτος), ο 2ος θα υποδεχτεί τους 3ο, 4ο, 5ο, ο 3ος θα φιλοξενήσει τους 4ο, 5ο, 6ο, ο 4ος τους 5ο, 6ο, ο 5ος τους 1ο, 6ο και ο 6ος θα παίξει εντός με τους 1ο, 2ο.

Γνωρίζουμε από τώρα λοιπόν ότι αν η Ξάνθη που έχει το πλεονέκτημα κερδίσει την Παναχαϊκή, τότε δεδομένα θα τερματίσει 2η και θα έχει να παίξει εκτός έδρας μόνο με τον Ιωνικό που δεδομένα θα είναι 1ος και τον Διαγόρα που δεδομένα σε αυτήν την περίπτωση θα είναι 6ος, αφού η Παναχαϊκή μπορεί να τον προσπεράσει μόνο αν κερδίσει την Ξάνθη. Συνεπώς νίκη της Ξάνθης σημαίνει εντός έδρας ματς με Λεβαδειακό, Εργοτέλη και Χανιά και εκτός με Ιωνικό στη Νίκαια και Διαγόρα στην Ρόδο.

Αρνητική θα είναι η εξέλιξη αν για οποιονδήποτε λόγο δεν καταλάβει την 2η θέση η Ξάνθη αλλά πέσει στην 3η, όπου βρισκόταν ως το περασμένο Σάββατο, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα εκκινήσει στα πλέι οφ την Μεγάλη Εβδομάδα εκτός έδρας με τον Ιωνικό ενώ θα παίξει εκτός και με τον Λεβαδειακό, γλιτώνοντας όμως έτσι το μακρινό ταξίδι στην Ρόδο. Αναλυτικά, η σειρά των αγώνων των πλέι οφ όπως έχει προκύψει από την προ διμήνου κλήρωση έχει ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1Χ3
2Χ5
4Χ6

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
5Χ1
6Χ2
3Χ4

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1Χ2
3Χ6
4Χ5

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
6Χ1
2Χ4
3Χ5

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1Χ4
2Χ3
5Χ6