Μια 11άδα tips για τον αγώνα του ΑΟΞ με την Παναχαϊκή στα Πηγάδια (15:30, LIVE ThrakiSportS)

Με τους αγώνες της 22ης και τελευταίας για την κανονική διάρκεια αγωνιστικής συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Super League 2 με τον ΑΟΞ να φιλοξενεί την Παναχαϊκή στα Πηγάδια.

Όπως συμβαίνει πριν από κάθε επίσημο αγώνα, το ThrakiSportS σας μεταφέρει 11 ενδιαφέροντα tips για να είστε διαβασμένοι για την παρακολούθηση της αναμέτρησης.

1. Η Ξάνθη έχει εξασφαλίσει είσοδο στην εξάδα ενώ η Παναχαϊκή παλεύει για αυτήν. Σε περίπτωση νίκης της Ξάνθης όλα ξεκαθαρίζουν, αφού ο ΑΟΞ θα τερματίσει 2ος ανεξαρτήτως του τι θα κάνει την ίδια ωρα ο Λεβαδειακός ενώ η Παναχαϊκή θα μείνει εκτός και την έκτη θέση θα καταλάβει ο Διαγόρας. Σε περίπτωση ισοπαλίας η Παναχαϊκή πάλι μένει εκτός εξάδας (δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με Διαγόρα) αλλά η Ξάνθη θα κινδυνεύσει να πέσει στην 3η θέση. Οι Πατρινοί ελπίζουν για την 6άδα μόνο με νίκη στα Πηγάδια, αλλά ακόμα και αν συμβεί, θα θέλουν και στραβοπάτημα του Διαγόρα.

2. Ο ΑΟΞ προέρχεται από την σημαντική εκτός έδρας επικράτηση με ανατροπή επί του ΟΦ Ιεράπετρας που τον ανέβασε στην 2η θέση, ισόβαθμο μεν με τον Λεβαδειακό (αλλά ευνοείται στα μεταξύ τους ματς) και τους -8 από τον πρωτοπόρο Ιωνικό.

3. Η Παναχαϊκή ανεβαίνει στην Ξάνθη μετά την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Εργοτέλη. Στα 10 εκτός έδρας που έχει αγωνιστεί έχει μόνο μια νίκη. Οπβως προαναφέρθηκε, η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την είσοδό τους στην 6άδα, εφόσον συνδυαστεί με την ήττα του Διαγόρα Ρόδου στην Άρτα από τον ΑΕ Καραϊσκάκης.

4. Η προϊστορία είναι υπέρ της Ξάνθης, ειδικά στα παιχνίδια στην έδρα της (διαβάστε το σχετικό άρθρο με ένα κλικ ΕΔΩ). Επίσης, σχετικά καλή είναι η παράδοση του Μπάμπη Τεννέ απέναντι στην Παναχαϊκή (διαβάστε την με ένα κλικ ΕΔΩ). Υπενθυμίζεται ότι ο Τεννές παραμένει αήττητος με την ομάδα της Ξάνθης από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα.

5. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξαν οι δυο ομάδες σε επίπεδο Β’ Εθνικής. Ήταν στις 26 Μαρτίου του 1989, δηλαδή 32 χρόνια πριν. Η Ξάνθη απέσπασε λευκή ισοπαλία και χάρη σε εκείνον τον βαθμό ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν ξανάπεσε ποτέ. Ανέβηκε ως πρωταθλήτρια στην Α’ Εθνική και μόνον φέτος βρέθηκε και πάλι στην Β’ με τον γνωστό τρόπο που βρέθηκε. Θυμηθείτε λεπτομέρειες αλλά και βίντεο από αυτό το παιχνίδι με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Με τρεις απουσίες εκ των οποίων η μια λόγω καρτών αλλά και με αρκετές επιστροφές πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Ξάνθης για το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της κανονική διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Μπάμπης Τεννές ανακοίνωσε την αποστολή μετά το πέρας της. Δείτε τους εκλεκτούς του με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Ο προπονητής της Παναχαΐκής, Χρήστος Καραπίτσος ταξίδεψε μαζί με 20 ποδοσφαιριστές για την Ξάνθη στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι των Πατρινών για το πρωτάθλημα. Δείτε ποιους συμπεριέλαβε στη αποστολή με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Στην έρευνα που κάναμε για παίκτες στο σύνολο της Θράκης που πέρασαν από τα μέρη μας και φόρεσαν και την φανέλα της Παναχαϊκής αριθμούνται στους 35. Διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης είναι η Ξάνθη σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες. Ο άσσος να είναι στο 1.45 ενώ η ισοπαλία στο 3.80 και το διπλό στο 7.60. Δείτε όλες τις στοιχηματικές αποδόσεις της NoviBet με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης όρισε ο αξιολογημένος από την SL1 Γιώργος Βρέσκας του Συνδέσμου Πιερίας με βοηθούς τους Κουφό και Τυριακίδη αμφότεροι του Συνδέσμου Μακεδονίας. Ενώ 4ος Διαιτητής ορίστηκε ο Μελέτης Γιουμαντζίδης του Συνδέσμου Πέλλας. Δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Η αναμέτρηση ξεκινάει στις 14:45 και θα υπάρχει live μετάδοση από το ThrakiSportS και την ERT Sports. Παράλληλα την ίδια ώρα ξεκινούν και όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις που λόγω τελευταίας αγωνιστικής θα καλύπτονται σε ειδική εκπομπή τύπου λεπτός προς λεπτό από την ΕΡΤ3. Ξεχωρίζουν αναμφισβήτητα τα ματς Ιωνικός – Χανιά (καθότι αφορά ομάδες της πρώτης εξάδας) και φυσικά τα Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός και το ματς ΑΕ Καραϊσκάκης – Διαγόρας που κρίνει την 6η θέση μαζί με το Ξάνθη – Παναχαϊκή.