LIVE από τα Πηγάδια για την SL2: ΑΟ Ξάνθη – Παναχαϊκή και η υπόλοιπη τελευταία στροφή της κανονικής περιόδου

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη στον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – Παναχαϊκή και παράλληλα θα ενημερώνεστε για την εξέλιξη και στα υπόλοιπα παιχνίδια της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα ενημερώνεστε για την εξέλιξη στον αγώνα της Ξάνθης στα Πηγάδια με την Παναχαϊκή για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ώρα 14:00 Και οι 6 αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής ξεκινούν παράλληλα με τον αγώνα στα Πηγάδια, δηλάδη στις 15:30

Ώρα 14:05 Ξεχωρίζουν αναμφισβήτητα τα ματς Ιωνικός – Χανιά (καθότι αφορά ομάδες της πρώτης εξάδας) και φυσικά τα Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός και το ματς ΑΕ Καραϊσκάκης – Διαγόρας που κρίνει την 6η θέση μαζί με το Ξάνθη – Παναχαϊκή.

Ώρα 14:10 Αφενώς και η μάχη της 6ης θέσης δίνει τεράστιο ενδιαφέρον στο φινάλε της κανονική διάρκειας. Τη δεδομένη στιγμή 6ος είναι ο Διαγόρας με 30 βαθμούς, ενώ σημερινή αντίπαλος της Ξάνθης ακολουθεί στους 29.

Ώρα 14:11 Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η μάχη της κατάληψης της 2ης θέσης. Τη δεδομένη στιγμή Ξάνθη και Λεβαδειακός ισοβαθμούν στους 38 βαθμούς, με τους Θρακιώτες να υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Ώρα 14:14 Σε περίπτωση νίκης της Ξάνθης όλα ξεκαθαρίζουν, αφού ο ΑΟΞ θα τερματίσει 2ος ανεξαρτήτως του τι θα κάνει την ίδια ωρα ο Λεβαδειακός ενώ η Παναχαϊκή θα μείνει εκτός και την έκτη θέση θα καταλάβει ο Διαγόρας.

Ώρα 14:15 Σε περίπτωση ισοπαλίας η Παναχαϊκή πάλι μένει εκτός εξάδας (δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με Διαγόρα) αλλά η Ξάνθη θα κινδυνεύσει να πέσει στην 3η θέση.

Ώρα 14:15 Οι Πατρινοί ελπίζουν για την 6άδα μόνο με νίκη στα Πηγάδια, αλλά ακόμα και αν συμβεί, θα θέλουν και στραβοπάτημα του Διαγόρα.

Ώρα 14:22 Ο ΑΟΞ προέρχεται από την σημαντική εκτός έδρας επικράτηση με ανατροπή επί του ΟΦ Ιεράπετρας που τον ανέβασε στην 2η θέση, ισόβαθμο μεν με τον Λεβαδειακό (αλλά ευνοείται στα μεταξύ τους ματς) και τους -8 από τον πρωτοπόρο Ιωνικό.

Ώρα 14:26 Η Παναχαϊκή ανεβαίνει στην Ξάνθη μετά την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Εργοτέλη. Στα 10 εκτός έδρας που έχει αγωνιστεί έχει μόνο μια νίκη.

Ώρα 14:32 Στο παιχνίδι του α’ γύρου, η Παναχαϊκή είχε επικρατήσει με 1-0 στην Αγυιά. Από τοτέ βεβαιώς υπάρχουν αλλαγές καθώς αντί για τους Χρήστο Παρασκευόπουλο και Γιώργο Μαραντά, στον πάγκο θα βρίσκονται οι Χρήστος Καραπίτσος και Μπάμπης Τεννές

Ώρα 14:35 Η προϊστορία είναι υπέρ της Ξάνθης, ειδικά στα παιχνίδια στην έδρα της (διαβάστε το σχετικό άρθρο με ένα κλικ ΕΔΩ). Επίσης, σχετικά καλή είναι η παράδοση του Μπάμπη Τεννέ απέναντι στην Παναχαϊκή (διαβάστε την με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ώρα 14:38 Υπενθυμίζεται ότι ο Τεννές παραμένει αήττητος με την ομάδα της Ξάνθης από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, ενώ επίσης από την αρχή της σεζόν ο ΑΟΞ παραμένει αήττητος στα Πηγάδια.

Ώρα 14:43 Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξαν οι δυο ομάδες σε επίπεδο Β’ Εθνικής. Ήταν στις 26 Μαρτίου του 1989, δηλαδή 32 χρόνια πριν. Η Ξάνθη απέσπασε λευκή ισοπαλία και χάρη σε εκείνον τον βαθμό ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν ξανάπεσε ποτέ. Ανέβηκε ως πρωταθλήτρια στην Α’ Εθνική και μόνον φέτος βρέθηκε και πάλι στην Β’ με τον γνωστό τρόπο που βρέθηκε.

Ώρα 14:46 H ενδεκάδα του ΑΟΞ: Ίτσο, Τ. Παπάζογλου, Μικελτάντζε, Τάτος, Πέτροβιτς, Βόλτερς, Τσαμούρης, Σιατραβάνης, Δημούτσος, Μπριλάντε, Καπνίδης.

Ώρα 14:47 Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής: Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Πατάπης, Πάνος, Πλιάτσικας, Μπρους, Μουστακόπουλος, Γιούσης, Αραβίδης, Κουσκουνάς, Μασούρας.

Ώρα 14:49 Οι αναπληρωματικοί για τον ΑΟΞ: Μπέντο, Τεσίγια, Θ. Παπάζογλου, Θυμιάνης, Τζούρμαν, Ντίνας, Παντελιάδης, Σρόιγεν, Έμπερτ

Ώρα 14:50 Οι αναπληρωματικοί για την Παναχαϊκή: Σούλης, Μπελεζάκης, Σταμόπουλος, Αργυρόπουλος, Κόκας, Παπαδόπουλος, Σκεπετάρης, Τσερούτι, Μπάτροβιτς.

Ώρα 14:52 Όπως φαίνεται από το σχήμα των γηπεδούχων, ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές σε σύγκριση με τον προγούμενο αγώνα.

Ώρα 14:53 Ο Τσαμούρης παίρνει τη θέση του Τζούρμαν ως αριστερό στόπερ, ο Τάτος επανέρχεται στην ενδεκάδα αντί του Πάτρικ Έμπερτ, ενώ θέση πήρε και ο Αντώνης Καπνίδης, εξαργυρώνοντας την καλή εμφάνιση του στην Ιεράπετρα.

Ώρα 14:57 Στην έρευνα που κάναμε για παίκτες στο σύνολο της Θράκης που πέρασαν από τα μέρη μας και φόρεσαν και την φανέλα της Παναχαϊκής αριθμούνται στους 35. Διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 15:05 Το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης είναι η Ξάνθη σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες. Ο άσσος να είναι στο 1.45 ενώ η ισοπαλία στο 3.80 και το διπλό στο 7.60.

Ώρα 15:10 Διαιτητής της αναμέτρησης όρισε ο αξιολογημένος από την SL1 Γιώργος Βρέσκας του Συνδέσμου Πιερίας με βοηθούς τους Κουφό και Τυριακίδη αμφότεροι του Συνδέσμου Μακεδονίας. Ενώ 4ος Διαιτητής ορίστηκε ο Μελέτης Γιουμαντζίδης του Συνδέσμου Πέλλας. Δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

Ώρα 15:12 Οι δύο ομάδες ολοκληρώνουν την προθέρμανσή τους και αποχωούν για τα αποδυτήρια. Σε περίπου 10 λεπτά θα ξαναβγούν για την έναρξη του παινχιδιού.

Ώρα 15:10 Οι δύο ομάδες ολοκληρώνουν την προθέρμανσή τους και αποχωούν για τα αποδυτήρια. Σε περίπου 10 λεπτά θα ξαναβγούν για την έναρξη του παινχιδιού.

Ώρα 15:23 Πριν μισή ώρα ψιχάλισε για λίγο, αλλά τώρα ο καιρός είναι καλός.

Ώρα 15:28 Επιστρέφουν οι δύο ομάδες για την έναρξη του παιχνιδιού, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο. Με τα κίτρινα και πάλι η Ξάνθη, για πρώτη φορά φέτος στα Πηγάδια.

1′ Σέντρα στο παινχίδι για την Ξάνθη.

4′ Γκολ για τον Λεβαδειακό που ανοίγει το σκορ στο 4′ στη Δράμα με τον Μαρίνο. Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός 0-1

6′ 3-5-2 και πάλι για την Ξάνθη που το συνηθίζει στα τελευταία παινχίδια. Σε αντίθεση με την Ιεράπετρα ο Τσαμούρης πήρε τη θέση του Τζούρμαν αριστερά και ο Παπάζολγου του τιμωρημένουν Βέρκερ στο κέντρο, ως αναφορά την άμυνα.

8′ Πρώτη τελική για τον ΑΟΞ με το σουτ του Καπνίδη να φέυγει αρκετά μέτρα άουτ.

15′ Συμπληρώθηκε το πρώτο τέταρτο στο παινχίδι. Μοιρασμένη κατοχή χωρίς κλασική ευκαιρία.

17′ Καλή στιγμή για την Ξάνθη. Η μπάλα γύρισε σωστά, ο Καπνίδης έστρωσε στον Τάτο και το δυνατό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

18′ Ωραίο πλασέ του Δημούτσου, η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

19′ Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Τάτος βρήκε με φανταστική κάθετη Βόλτερς, ο οποίος γύρισε στην περιοχή, ο Μικελτάτζε πλάσαρε μέσα από την μικρή πειροχή με τον Κολοβούρη να απομακρύνει εξ επαφής σε κόρνερ.

20′ Γκοοοοοολλλ για την Ξάνθη. Ο Βόλτερς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καπνίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. ΑΟ Ξάνθη – Παναχαϊκή 1-0

22′ Η Ξάνθη μετά το δεκάλεπτο ανέβασε ρυθμό, πίεσε και κυκλοφόρησε την μπάλα, και από τη στημένη φάση πήρε το προβάδισμαπου δικαιούται.

24′ Ανοίγει το σκορ ο Εργοτέλης στη Λάρισα με τον Κόνραντ. Απόλλων Λάρισας – Εργοτέλης 0-1

28′ O Διαγόρας ανοίγει το σκορ στην Άρτα με τον γεωργίου στο 26′, αλλά οι γηπεδούχοι απαντούν δύο λεπτά μετά με τον Ναζίμ. Καραϊσκάκης Άρτας – Διαγόρας 1-1

33′ Έχει πέσει ο ρυθμός στα Πηγάδια.

36′ Μεγάλη στιγμή για την Ξάνθη να πετύχει δεύτερο τέρμα. Ο ΣΙατραβάνης σέντραρε από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Καπνίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κολοβούρη.

40′ Η Ξάνθη έχει την κατοχή της μπάλας, την γυρίζει με υπομονή και ελέγχει το παινχίδι.

44′ Δεύτερο γκολ για τον Λεβαδειακό στη Δράμα στο 45+1′ με τον Θεοχάρη. Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός 0-2

45′ Δοκάρι για την Παναχαϊκή, αλλά η φάση είναι ως μη γενόμενη αφού ο Μαρκοοπουλιώτης ήταν σε θέση offside.

45+2′ Λήξη ημιχρόνου. Η Ξάνθη κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, προηγείται με 1-0 χάρη στο γκολ του Καπνίδη, ενώ θα μπορούσε να βρει και δεύτερο τέρμα με τον ίδιο παίκτη, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: ΑΟ Ξάνθη – Παναχαϊκή 1-0

Ώρα 16:25 Αποτελέσματα ημιχρόνου: Απόλλων Λάρισας – Εργοτέλης 0-1, ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας – Διαγόρας Ρόδου 1-1, Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός 0-2, Ιωνικός – Χανιά 0-0, Τρίκαλα – ΟΦ Ιεράπετρας 0-0.

Ώρα 16:30 Επιστρέφουν οι δύο ομάδες χωρίς αλλαγές.

46′ Σέντρα στο β’ μέρος.

49′ Γκοοοοοοολ για την Ξάνθη. Ο Τάτος με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κολοβούρη. ΑΟ Ξάνθη – Παναχαϊκή 2-0

51′ Γκολ για τον Ιωνικό που ανοίγει το σκορ στο 49′ με τον Κάστρο. Ιωνικός – Χανιά 1-0

52′ Γκολ για τον Καραϊσκάκη που ανατρέπει την κατάσταση με τον Θεολόγου. Καραϊσκάκης Άρτας – Διαγόρας Ρόδου 2-1

54′ Η Ξάνθη αν κρατήσει το σημαντικό προβάδισμα θα πάρει την 2η θέση στα πλέι οφ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Λεβαδειακού στη Δράμα.

57′ Γκοοοοολ για την Ξάνθη. Ο Τάτος με φανταστικό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Κολοβούρη και ο Καπνίδης πήρε το «ριμπάουντ» και σε κενή εστία κλείδωσε το τρίποντο. ΑΟ Ξάνθη – Παναχαϊκή 3-0

58′ Γκολ για τον Λεβαδειακό στη Δράμα με Κωστή. Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός 0-3

59′ Γκολ για τον Εργοτέλη στη Λάρισα με το δεύτερο προσωπικό του Κόνραντ. Απόλλων Λάρισας – Εργοτέλης 0-2

60′ Δύο αλλαγές για την Ξάνθη. Ο Τζούρμαν στη θέση του Τσαμούρη και ο Θυμιάνης στη θέση του Τάτου.

62′ Ο Τσαμούρης έδειξε να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τον Καπνίδη, που προς το παρών συχίζει.

64′ Καλό σουτ του Αραβίδη, μπλοκάρει ο Ίτσο.

67′ Μετά το τρίτο γκολ η ομάδα της Πάτρας έχει κερδίσει λίγο χώρο στο γήπεδο.

68′ Γκολ για τον Λεβαδειακό στη Δράμα με τον Πολέτο. Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός 0-4

68′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπάτροβιτς, μπλοκάρει ο Ίτσο.

70′ Τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Μπάτροβιτς να περνάει ελάχιστα άουτ. Αναμενόμενα έχει χαλαρώσει λίγο η Ξάνθη.

71′ Θανάσης Παπάζογλου στη θέση του Καπνίδη και ο Τεσίγια στη θέση του Δημούτσου.

76′ Έχει πέσει ο ρυθμός στα Πηγάδια. Όλα έχουν κριθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Διαδικαστικά τα τελευταία λετπά.

77′ Πέμπτη αλλαγή για την Ξάμθη. Ο Τάσος Παπάζογλου αφήνει τη θέση του στον Παντελιάδη.

78′ Τρίτο γκολ ο Εργοτέλης στη Λάρισα. Απόλλων Λάρισας – Εργοτέλης 0-3

83′ Γκοολλλλ για την Ξάνθη. Ο Τεσίγια έκλεψε τη μπάλα, βγήκε απέναντι από τον Κολοβούρη, πάσαρε στον Μικελτάτζε, και αυτός σε κενή εστία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ξάνθης. ΑΟ Ξάνθη – Παναχϊκή 4-0

87′ Αυτή είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της Ξάνθης φέτος, μετά το 0-3 στη Δράμα.

88′ Έχρεται καταιγίδα στα Πηγάδια με τον συννεφιασμένο καιρό. Πάντως προηγήθηκε η καταιγίδα του ΑΟΞ στον αγωνιστικό χώρο.

90+1′ 3′ έξτρα χρόνος.

90+4 Γκολ για τα Χανιά στη Νίκαι που κάνουν δώρο στον ΑΟΞ με τον Τριανταφυλλάκο. Ιωνικός – Χανιά 1-1

90+4 Τέλος παιχνιδιοού στα Πηγάδια. Η Ξάνθη διέσυρε με 4-0 την Παναχαϊκή και πάει με φόρα στα πλέι οφ. Τελικό αποτέλεσμα: ΑΟ Ξάνθη – Παναχαϊκή 4-0

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ…