Βαριά καμπάνα στην ΠΑΕ Ξάνθη με πρόστιμο στην ομάδα και μεγάλη ποινή αποκλεισμού στον Τσετινέ

Βαρύ για τα δεδομένα της κατηγορίας πρόστιμο στην ΠΑΕ Ξάνθη συνολικού ύψους 3.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού 22 ημερών συν πρόστιμο άνω των 1.000 ευρώ στον αθλητικό διευθυντή της ομάδας Ανέστη Τσετινέ επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League 2.

Η ποινή αφορά τον αγώνα με την ΑΕ Καραϊσκάκης Αρτας στο γήπεδο των Πηγαδίων. Ειδικά η ποινή της απαγόρευσης προκαλεί αίσθηση με την ακρίβεια των… 22 ημερών, καθώς εφόσον αυτές μετράνε από την ημέρα έκδοσης, σημαίνει ότι ο Τσετινές δεν θα μπορεί να είναι παρών όχι μόνο στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Παναχαϊκή αλλά και στα πρώτα τρία (από τα πέντε) των πλέι οφ: την πρεμιέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, το ματς της 2ης αγωνιστικής την Κυριακή του Θωμά και αυτό της 3ης αγωνιστικής την Τετάρτη αμέσως μετά, οπότε και εκπνέει το 22ημερο (τρεις εβδομάδες συν μια ημέρα δηλαδή ώστε να πιαστεί και την Τετάρτη).

Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει τα εξής:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 1970 πειθαρχική ποινή χρηματικού προστίμου επτακοσίων (700) ευρώ, (αγώνας 21/3/21 με ΠΑΕ Ιωνικός).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ Α.Ο. Ξάνθη, πειθαρχική ποινή χρηματικού προστίμου δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ για εκάστη από τις αποδιδόμενες πειθαρχικές παραβάσεις προς αυτήν,
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον Ανέστη Τσετινέ τις πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες και β) χρηματικό πρόστιμο επτακοσίων (700) ευρώ για εκάστη από τις αποδιδόμενες σε αυτόν πειθαρχικές παραβάσεις.
ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή για την ΠΑΕ Α.Ο. Ξάνθη 3.000 ευρώ.
ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ για τον Ανέστη Τσετινέ τις συνολικές ποινές α) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στα αποδυτήρια για 22 ημέρες, β) χρηματικού προστίμου χιλίων πενήντα (1050) ευρώ (αγώνας 3/4/21 με ΠΑΕ Α.Ε. Καραϊσκάκης)».