Γκαράς στο ThrakiSportS για την κούπα του League Cup: «Αποδείξαμε την αξία μας, να δουν το παράδειγμα της Σύρου στον Έβρο»

Ακόμη μια ιστορική και σημαντική ημέρα ήταν αυτή της Κυριακής για τον Ορεστιαδίτη λίμπερο, Δημήτρη Γκαρά με την κατάκτηση του League Cup “Νίκος Σαμαράς” που είναι ο πέμπτος προσωπικός του μετά τα τρία πρωταθλήματα και το ένα κύπελλο που έχει κατακτήσει με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Οι Συριανοί έπειτα από μια δύσκολη χρονιά λόγω του Covid19 που τους έπληξε στο κρισιμότερο σημείο του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να μην τους δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω από την δεύτερη θέση, ευτύχησαν να κατακτήσουν το League Cup “Νίκος Σαμαράς” με δύο πειστικές εμφανίσεις τόσο με τον Ολυμπιακό (νίκη με 3-0 στον ημιτελικό) όσο και στον τελικό επί του Φίλιππου Βέροιας (νίκη με 3-1).

Για την κατάκτηση του τροπαίου μίλησε στο ThrakiSportS, το λίμπερο της ομάδας και με καταγωγή από τον Βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα την Ορεστιάδα Δημήτρης Γκαράς. Ο ίδιος αναφέρθηκε για την επίτευξή του στόχου λέγοντας: «Θέλαμε πάρα πολύ την κατάκτηση του League Cup και ήταν ένας στόχος σημαντικός για την ομάδα. Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο καθώς και το τρόπαιο αλλά και η δεύτερη θέση του πρωταθλήματος είναι παράσημο για εμάς. Η ομάδα φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστεί και αποδείξαμε ότι ήταν ικανή και για παραπάνω».

Για την σημασία αυτής της επιτυχίας για την ομάδα του σχολίασε με νόημα: «Αυτή η κατάκτηση βάζει σταθερές βάσεις έτσι ώστε ο Φοίνικας Σύρου να συνεχίσει να κοιτάει την κορυφή, όντας απολύτως έτοιμος, ελπίζοντας ότι θα φτάσει κάποια στιγμή και στην κορυφή του πρωταθλήματος. Εύχομαι και ελπίζω στην Ελλάδα να δημιουργηθούν και άλλες τέτοιες επαρχιακές ομάδες σαν τον Φοίνικα Σύρου έτσι ώστε να δούμε ωραία πράγματα την νέα σεζόν. Το παράδειγμα της Σύρου πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για τις δικές μας ομάδες στον Έβρο».

Όσο για τα συναισθήματα αυτού και των συμπαικτών του μετά το τέλος της αναμέτρησης και την επιστροφή στο νησί της Σύρου, ο Δημήτρης Γκαράς ανέφερε: «Φυσικά μια κατάκτηση ενός τρόπαιού φέρνει πανηγύρια, χαρές και εννοείται μεγάλη συγκίνηση. Για εμένα για έναν λόγο παραπάνω, καθώς το συγκεκριμένο τρόπαιο φέρει το όνομα του τεράστιου Νίκου Σαμαρά. Με το που μπήκαμε στο πούλμαν, μέχρι να φτάσουμε τραγουδούσαμε, χορεύαμε και δεν κοιμηθήκαμε καθόλου. Αυτό δείχνει πόσο θέληση είχαμε για να κατακτήσουμε έναν τίτλο την φετινή χρονιά και ελπίζω ο τίτλος αυτός να είναι μόνο η αρχή για αυτήν την ομάδα».