Super League: Μετά τον Πανθρακικό πέρασε από τη Λεωφόρο και με Άρη ο Μάντζιος

Παρότι βρέθηκε στο σκορ στο ημίχρονο, ο Άρης του Άκη Μάντζιου εκάνε την ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά και επικράτησε για δεύτερη φορά εκτός έδρας του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, αυτή τη φορά με 1-2.

Το τελικό σκορ με το οποίο επικράτησε η ομάδα της Θεσσαλονικής είναι το ίδιο με εκείνο που είχε πετύχει ο Πανθρακικός με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του τη σεζόν 2013-14.

Για τους γηπεδούχους, στον πάγκο έμεινε ο νεαρός επιθετικός με καταγωγή από την Κομοτηνή Φώτης Ιωαννίδης χωρίς να πάρει μάλιστα χρόνο συμμετοχής στον σημερινό αγώνα.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν στο 31’, μετά από ιδανική σέντρα του Χουάνκαρ και κεφαλιά του Σανκαρέ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς ο Εσθονός διαιτητής Τόβερ έδειξε πέναλτι σε απώθηση του Αλεξανδρόπουλου στον Ρόουζ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μάνος, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη. 

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 52’ έπειτα από αποβολή του Μαουρίσιο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείνουν με 10 παίκτες. Ο Άρης κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε τρία λεπτά έκανε την ολική ανατροπή.

Αρχικά ο Μάνος έγινε κάτοχος της μπάλας από λανθασμένο διώξιμο του Μολό και με πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε στο 62’ και εν συνεχεία ο Ματέο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ μετά από ασταθή απόκρουση του Διούδη και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 65’.

Με τη νίκη αυτή ο Άρης έφτασε τους 57 βαθμούς και εδραιώθηκε στη 2η θέση και βρίσκεται αγκαλιά με την ευρωπαϊκή έξοδο. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στους 49 και την 5η θέση, χάνοντας έδαφος στη μάχη για ευρωπαϊκό εισητήριο.