Super League: Mε δύο ασίστ του Μάνταλου έναντι μιας του Μουνάφο η ΑΕΚ επικράτησε του Αστέρα στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ αναμετρήθηκε με τον Αστέρα Τρίπολης για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των play off και κατάφερε να φύγει νικήτρια, χάρη στις δύο ασίστ του Κομοτηναίου αρχηγού της Πέτρου Μάνταλου.

Πέρα από τον Μάνταλο, βασικοί ήταν και οι Στράτος Σβάρνας και Γιώργος Αθανασιάδης με θητείες στην Ξάνθη και Πανθρακικό αντίστοιχα.

Από την άλλη, βασικός για την ομάδα του Ράσταβατς ξεκίνησε ο πρώην μέσος του Πανθρακικού και αρχηγός του Αστέρα Χουάν Μουνάφο, που συμπλήρωσε 200 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους Αρκάδες.

Η ΑΕΚ άνοιξε στο σκορ στο 39′ σε φάση η οποία ξεκίνησε από τα πόδια του Κώστα Γαλανόπουλου. Ο Πέτρος Μάνταλος αφού πήρε μια κόντρα μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή και ο Γαλανόπουλος με κοντινή προβολή, άνοιξε το σκορ.

Ο Αστέρας απάντησε άμεσα με τον Άντριαν Ριέρα. Ο Μουνάφο τροφοδότησε τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, αυτός με ωραία προσποίηση απέφυγε τον Γαλανόπουλο και από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει, Γιώργου Αθανασιάδη.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ βρήκε το πολυπόθητο γκολ της νίκης στο 85′. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Έλντερ Λόπες πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε τον Παπαδόπουλο με κοντινή προβολή.

Η Ένωση βρήκε και τρίτο γκολ με τον Χρήστο Αλμπάνη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έφυγε ωραία στην αντεπίθεση, απέφυγε και τον Παπαδόπουλο και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μεετά από το τρίποντο η ΑΕΚ ανέβηκε στην 3η θέση με 54 βαθμούς, τρεις κάτω από τον 2ο Άρη και τρεις πάνω από τον ΠΑΟΚ, που έχει ένα ματς λιγότερο.

Η ανατροπή για την «Ένωση» έγινε με τον Λόπεζ στο 85′ όπου έκανε το 2-0 και έπειτα στις καθυστερήσεις με τον Αλμπάνη πουσκόραρε το 3ο γκολ και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του