Γ’ Εθνική: Με Λίτσκα και Παντελίδη η ΑΕΔ έκανε… «μικρό» τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, καθώς με τέρματα των Λίτσκα και Παντελίδη (από ένα σε κάθε ημίχρονο) επικράτησε με 2-0 τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου.

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, πολλές μονομαχίες και αρκετές ευκαιρίες η ΑΕ Διδυμοτείχου κατάφερε να πάρει το δύσκολο τρίποντο απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και μόλις στο 12ο λεπτό το σουτ του Γιαννόπουλου πέρασε άουτ. Στο 17′ ήταν σειρά των φιλοξενούμενων με τον Χατζηκυριάκου να κάνει το σουτ και τον Κυριακίδη να αποκρούει σωτήρια. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν στο 23’, μετά από ιδανική σέντρα του Θάνου και κεφαλιά του Λίτσκα. Ελάχιστες ήταν οι φάσεις μετά το γκολ και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι θέλοντας να ισοφαρίσουν και να φέρουν την ισορροπία στο παιχνίδι. Πίεζαν αρκετά χάνοντας αρκετές ευκαιρίες που είτε σταματούσαν από τον εκπληκτικό Κυριακίδη, είτε στους αμυντικούς της ΑΕΔ και μερικές φορές στα μη καλά τελειώματα τους. Υπήρχαν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα από τις δύο ομάδες και αρκετός ήταν και ο εκνευρισμός των ποδοσφαιριστών.

Ο Μέγας προσπάθησε αρκετά μέχρι και το 75′ αλλά χωρίς να τα καταφέρνει, ώσπου οι γηπεδούχοι ξανά πήραν τα πάνω τους με την είσοδο του Γκαϊδατζή να δίνει ανάσες στην ομάδα. Μπήκε στο 83ο λεπτό και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής. Ανέλαβε να το χτυπήσει ο καταπληκτικός Παντελίδης όπου με την απ’ ευθείας εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τοπαλίδη διαμορφώνοντας το 2-0 στο 85′ σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Ντεμπούτο με την φανέλα της ΑΕ Διδυμοτείχου πραγματοποίησαν ο Σιδηρόπουλος που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα δίνοντας πολλές μάχες όντας απροσπέραστος σε αρκετές από αυτές μέχρι το τέλος του αγώνα. Επίσης για περίπου 25 λεπτά αγωνίστηκε ο Γιαννιώτης που πέρασε ως αλλαγή στο 69ο λεπτό στη θέση του έμπειρου Γιαννόπουλου. Άφησε καλές εντυπώσεις και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Μετά από αυτή τη νίκη η ΑΕ Διδυμοτείχου ανέβηκε στην 10η θέση έχοντας 6 βαθμούς, είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία του Εθνικού Σοχού. Από την άλλη ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου βρίσκεται στην 5η θέση με 10 βαθμούς.

Επόμενο παιχνίδι για την ΑΕ Διδυμοτείχου εκτός έδρας με τον Πανδραμαϊκό ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου υποδέχεται τον Άρη Αβάτου.

Διαιτητές ήταν οι Λάπατας, Γκιόσης και Καρακασίδης της ΕΠΣ Θράκης.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης): Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης, Γκιντίδης, Σιδηρόπουλος, Σταματόπουλος, Παπούδης (77′ Γκασίδης), Βαρσαμίδης (83′ Μάμμος), Λίτσκας (83′ Γκαϊδατζής), Γιαννοπουλος (69′ Γιαννιώτης), Βαγγέλοφ.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΟΥ (Χρυσοστομίδης): Τοπαλίδης, Σιάκκας, Πετρίδης, Βουζουλίδης, Ζάντσιος, Λάσπατζης (89′ Τσιάρτης), Αλεπίδης (60′ Σαββατιανός), Κουκουτσής (46′ Δουμάνης), Αραμπατζής, Χατζηκυριάκου (46′ Παλληκαράς), Παντελίδης.