Γ’ Εθνική: Έμειναν στο «μηδέν» Άβατο και Σάπες στο θρακιώτικο ντέρμπι της αγωνιστικής

Με τον αγώνα του Ορφέα Ξάνθης με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου να έχει ματαιωθεί, το μοναδικό θρακιώτικο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική ήταν αυτό στο γήπεδο του ΑΟΞ ανάμεσα σε Άρη Αβάτου και Ελπίδα Σαπών. Αρκετός επώνυμος κόσμος έδωσε το παρών στην αναμέτρηση, η οποία πάντως δεν προσέφερε γκολ και έληξε με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Το αποτέλεσμα αναμφισβήτητα δημιουργεί μεγαλύτερο προβληματισμό στον Αρη Αβάτου, που θεωρητικά είχε και το πλεονέκτημα της έδρας και δεν είναι μαθημένος τα τελευταία χρόνια να παλεύει για την παραμονή του, σε αντίθεση με την νεοφώτιστη Ελπίδα Σαπών που έφτασε τους 8 βαθμούς.

Ο Άρης Αβάτου μπήκε πιο δύνατα και πίεσε από την αρχή, και έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο 7′, με την κεφαλιά του Μπουλούτ από τη σέντρα του Ζωσιμίδη να περνάει άουτ.

Στο 20′ μετά από εκτέλεση φάουλ οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με κεφαλιά του Xριστοφορίδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως offside.

H Ελπίδα είχε την πρώτη της τελική με ένα μακρινό σουτ του Βάσκου στο 23, που δεν ανησύχησε τον Νομικό. Σουτ από παρόμοια θέση έξω από την περιοχή για τους γηπεδούχους με τον Ζωσιμίδη στο 30′, αλλά μπλόκαρε έυκολα ο Νταφόπουλος.

Στο β΄μέρος η πρώτη τελική ήταν για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Μπόζη να περνά άουτ, ενώ στο 51′ ύστερα από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Γκουτζίδη ο Χριστοφορίδης έπιασε και πάλι την κεφαλιά, με τον Νταφόπουλο να μπλοκάρει.

Ο Άρης Αβάτου αύξησε περισσότερο την πίεση και έχασε δύο πολύ καλές στιγμές, αρχικά με το σουτ του Μπουλούτ στο 57′ να περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ 60′ ο Φούντας έδωσε την ομάδα του, αφού έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή το σουτ του ανενόχλητου στο δεύτερο δοκάρι Ζωσιμίδη.

Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε χέρι του Κωσταρέλη στις καθυστερήσεις, μετά από ωραία ενέργεια του Ευαγγέλου, όμως ο διαιτητής ήταν πιο κοντά και έδειξε χαρακτηριστικά ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κωστούλας της ΕΠΣ Άρτας, με βοηθούς τους Κυριαζή από ΕΠΣ Θεσσαλίας και Κολιπέτρο από ΕΠΣ Έβρου. Παρατηρητης ο Κιοτζένης από ΕΠΣ Ξάνθης

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Μίλερ (75′ Ευαγγέλου), Κουτσούμπας, Χατζηπαπάς, Καρύπογλου, Χριστοφορίδης, Τσάπαρης (61′ Σαρηγιαννίδης), Βαλαβάνης, Ζωσιμίδης, Μπουλούτ (56′ Κοτόπουλος), Γκουτζίδης (56′ Μολώνης)
ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Νταφόπουλος, Τζωρτζάκης, Τσορτανίδης, Σιδηρόπουλος, Κωσταρέλης, Εμρέ (70΄Πασχάλης), Μπόζης (61′ Τριαντόπουλος), Τόπαλι (78΄Σίψας) Βάσκος, Φούντας, Ρομπέρ