Γ’ Εθνική: Έκτη αγωνιστική την ημέρα που θα τέλειωνε το πρωτάθλημα με όλες τις θρακιώτικές ομάδες να παίζουν στην Θράκη (16:30, LIVE ThrakiSportS)

Η 18η Απριλίου βάσει του αρχικού προγραμματισμού που είχε ανακοινώσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον Σεπτέμβριο θα ήταν η αγωνιστική στην οποία θα παιζόταν η 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν έχει διεξαχθεί ούτε το ένα έκτο αυτών των αγωνιστικών και πλέον έχουν ανατραπεί όλα τα δεδομένα. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν γύρο μόλις 15 αγωνιστικών, από τις οποίες έχουν παιχτεί ήδη μόλις οι πέντε (και η μία από αυτές κουτσουρεμένη) με στόχο να ολοκληρωθεί ως τις 6 Ιουνίου για να διεξαχθούν αμέσως μετά τα μπαράζ ανόδου στην Football League.

Μοιραια αυτήν την Κυριακή, μια εβδομάδα μετά την επανέναρξη, θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που έχει ένα σπάνιο χαρακτηριστικό γνώρισμα: όλες οι ομάδες της Θράκης αγωνίζονται εντός των ορίων του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.

Ξεχωρίζει το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη Αβάτου και την Ελπίδα Σαπών. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας πετύχει δυο νίκες δείχνουν να πατάνε πιο σταθερά στα πόδια τους, αλλά οι γηπεδούχοι αποτελούν μια παραδοσιακή ομάδα στην κατηγορία, χωρίς ποτέ να έχει υποβιβαστεί από την ημέρα που κατέκτησε τον τίτλο της ΕΠΣ Ξάνθης και ανέβηκε στην κατηγορία. Την περασμένη Κυριακή στην επανέναρξη το Άβατο στο γήπεδο του ΑΟΞ ηττήθηκε δύσκολα από τον πρωτοπόρο Ορφέα και πλέον δείχνει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Ελπίδα που ήδη μετρά μια νίκη στην πρώτη της έξοδο στην Ξάνθη, στην πρεμιέρα του Οκτωβρίου με την Αναγέννηση Θαλασσιάς στην Φελώνη.

Την ίδια ώρα στην Φελώνη η Αναγέννηση Θαλασσιάς δίνει δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι και διεκδικεί τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα απέναντι στην ομάδα του Απόλλων Παραλιμνίου που επίσης δεν είχε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά αποτελεί τη μοναδική ομάδα της ΕΠΣ Σερρών σε αυτό και εκτιμάται ότι δύσκολα θα συνεχίσει αυτήν την αρνητική πορεία.

Στον Έβρο, εντός έδρας αγωνίζονται και οι δυο ομάδες του προερχόμενες από εκτός έδρας ήττες. Στο Φώτης Κοσμάς η Αλεξανδρούπολη φιλοξενεί τον Εθνικό Σοχού ελπίζοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και βασικά να διατηρήσει το απόρθητο κάστρο της έδρας της, όπου έχει μόνο νίκες. Στο Διδυμότειχο η ΑΕΔ υποδεχεται τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου σε ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής. Όσο για τον πρωτοπόρο Ορφέα Ξάνθης, θα διατηρηθεί μετά και το τέλος αυτής της αγωνιστικής στην κορυφή αφού θα πάρει εύκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης από τον αγώνα με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που ως γνωστόν αποχώρησε από το πρωτάθλημα, αλλά ακόμα και αν διεξαγόταν ο αγώνας αυτός, πάλι σε θρακικό έδαφος θα γινόταν και συγκεκριμένα στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Μετά από αυτά τα δεδομένα, γίνεται αντιληπτό ότι η 6η αγωνιστική ημέρα στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής περιλαμβάνει δυο ματς στον Έβρο και άλλα δυο στην Ξάνθη, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα παιχνίδια Αετός Οφρυνίου – ΑΕ Αμπελοκήπων, Νέστος Χρυσούπολης – Ηρακλής και Πανδραμαϊκός – ΑΕ Ευόσμου. Ολοι οι αγώνες ξεκινούν στις 16:30 και θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS.