Super League: Με αυτογκόλ Λισγάρα προσπέρασε την ΑΕΛ ο Παναιτωλικός

Ζωντανός στη μάχη της παραμονής παρέμεινε ο Παναιτωλικός καθώς επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Αγρίνιο για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της SL1.

Βασικός για την ομάδα του πρώην παίκτη του ΑΟΞ Μάκη Χάβου αγωνίστηκαν ο Χρήστος Λισγάρας και ο Δήμος Μπαξεβανίδης.

Για τους νικήτες, από τον πάγκο κλήθηκε να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο πρώην στόπερ του ΑΟΞ Τέλης Καρασαλίδης, που αντικατέστησε τον Βόσνιο Τσότσαλιτς στο 34’ λόγω μυϊκού προβλήματος του τελευταίου.

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και η πίεση που ένιωθαν κυρίως οι γηπεδούχοι ήταν εμφανής.

Ο Μπεντινέλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 31’ με σουτ εκτός περιοχής, με το γκολ ωστόσο να ακυρώνεται από τον διαιτητή, καθώς ο Λισγάρας έκανε φάουλ στον Τσότσαλιτς στην αρχή της φάσης.

Η φάση που έκρινε την έκβαση του αγώνα έφτασε στο 84’. Ο Μπαρμπόσα άφησε πανέξυπνα την μπάλα να περάσει για τον Ντάλσιο που έκανε τη σέντρα, ο Ματσόλα πήρε την κεφαλιά, ο Βέρχουλστ απομάκρυνε όμως η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα του και ο Λισγάρας την έσπρωξε στο βάθος της εστίας, στην προσπάθειά του να την απομακρύνει. 

Πλέον ο Παναιτωλικός έχει 24 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ΑΕΛ, που είναι ουραγός στη βαθμολογία πλέον και έναν λιγότερο από τον ΟΦΗ που έχει 25. Ο Απόλλων Σμύρνης ισοβαθμεί με τον Ατρόμητο και την Λαμία στους 30 βαθμούς (με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει παιχνίδι λιγότερο).