Σκόρερ ενός τέρματος ο Αραμπατζής στο νικηφόρο πρώτο βήμα της ΑΕΚ για τον τελικό του EHF Cup

H AEK επικράτησε με 31-29 της Γκορένιε Βελένιε στον 1ο ημιτελικό του EHF European Cup που διεξήχθη στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ και πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για την είσοδο της στους τελικούς.

Η «Ένωση» πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση κόντρα σε μία πολύ δυνατή και σκληροτράχηλη ομάδα και απέκτησε –έστω και μικρό- προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στον επαναληπτικό που είναι προγραμματισμένος για τις 24 Απριλίου. 

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και από το 2-2 του 3ου λεπτού έως το 22ο λεπτό όταν και η Γκορένιε ισοφάρισε σε 11-11, προηγούνταν σταθερά στο σκορ. Η Γκορένιε προσπέρασε με 11-12 δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν απάντηση και ξέφυγαν με διαφορά 2 και 3 τερμάτων. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 16-14 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Δημητρούλια.

Η εξέλιξη του δευτέρου μέρους ήταν συγκλονιστική, με την ΑΕΚ να βάζει γκολ και την Γκορένιε να ισοφαρίζει άμεσα, μην αφήνωντας σε καμία περίπτωση να ξεφύγει το σκορ. Στο τελευταίο τρίλεπτο η ΑΕΚ είχε φτάσει και σε διαφορά τεσσάρων τερμάτων (31-27 στο 57:12), ωστόσο οι Σλοβένοι κατάφεραν μειώσουν τη διαφορά στο -2 και έτσι το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 31-29.

Ο Εβρίτης διεθνής εξτρέμ Βαγγέλης Αραμπατζής αγωνίστηκε στον σημερινό αγώνα και ήταν σκόρερ ενός τέρματος σε πολύ κομβικό σημείο. Πιο συγκεκριμένα, το μοναδικό του γκολ στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 56:25 αυξάνοντας τη διαφορά στο +3 (30-27).