Κύπελλο Ελλάδας: Το σήκωσε με Φλώρο – Χαριτωνίδη στον πάγκο ο ΠΑΟΚ

Τεράστια επιτυχία για το γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ, το οποίο υπό τις οδηγίες του πρώην καθηγητή στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Τάκη Φλώρου, έφτασε στην κορυφή του Κυπέλλου Ελλάδος, ο οποίος έχει βοηθό τον Γιάννη Χαριτωνίδη, πρώην πασαδόρο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο έμπειρος κόουτς, με μεγάλη παράδοση στο γυναικείο πρωτάθλημα και στην Εθνική Γυναικών, προετοίμασε κατάλληλα τον Δικέφαλο, οδηγώντας τον στον πρώτο τελικό της ιστορίας του.

Στον σημερινό τελικό απέναντι στην Θήρα, ο ΠΑΟΚ δεν άφησε κανέναν περιθώριο αμφισβήτησης, παίρνοντας μια καθαρή νίκη με 3-0 (25-20, 25-21, 25-23), με την ομάδα της Σαντορίνης να πιέζει περισσότερο στο τρίτο σετ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ μέχρι πριν τέσσερα χρόνια βρισκόταν στο τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης, μέχρι ωσότου ανέλαβε την ομάδα διοικητικά ο κ. Αμοιρίδης, οδηγώντας το τμήμα σε συνεχόμενες ανόδους, με την φετινή χρονιά, δεύτερη στην μεγάλη κατηγορία, να φέρνει και το πρώτο τρόπαιο.

Τέλος, για τον Τάκη Φλώρο αυτό το Κύπελλο Ελλάδος είναι το τέταρτο, με τον ίδιο να μπαίνει στην λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις από πλευράς προπονητών, ισοβαθμώντας με τους Νικολάκη, Κοβάσεβιτς και Μπαχράμη, με τις τρείς τελευταίες του κατακτήσεις να είναι με την ομάδα του Παναθηναϊκού (2008, 2009, 2010).