ΕΠΣ Θράκης: Δεδομένη η αναδιάρθρωση ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αναδιάρθρωση στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

Η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ για οριστική παύση στα τοπικά πρωταθλήματα ελήφθη σύμφωνα με τις διαρροές που υπάρχουν με την ψήφο και του Μάνου Γαβριηλίδη, παρόλο που στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν μερικές εβδομάδες η πλειοψηφία των σωματείων της Ένωσης τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των τοπικών εφόσον φυσικά επιτρέψουν κάτι τέτοιο οι λοιμωξιολόγοι.

Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα επιτραπεί. Κατά συνέπεια η παύλα στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Καμία ομάδα δεν θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και κατά συνέπεια καμία δεν θα ανέβει στην Γ’ Εθνική. Καμία δεν θα υποβιβαστεί από την Α’ στην Β’ κατηγορία και καιμία δεν θα ανέβει από την Β’ στην Α’.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η νέα σεζόν 2021-2022 θα εκκινήσει όπως ξεκίνησε και η προηγούμενη που διεκόπη και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ωστόσο υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Στην Α’ Κατηγορία θα προστεθεί τουλάχιστον μία ομάδα. Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ήδη αποχώρησε και ουσιαστικά αποφάσισε από τώρα τον υποβιβασμό της στο τοπικό.

Άρα η Α’ Κατηγορία δεδομένα θα έχει μεγαλύτερο αριθμό ομάδων σε σχέση με την τρέχουσα σεζόν. Ενδέχεται μάλιστα να μην είναι μόνο κατά έναν σύλλογο αλλά υπάρχει κίνδυνος, κάτι που όλοι φυσικά απευχονται, να ακολουθήσει την ομάδα του Σιδηροχωρίου και η Ελπίδα Σαπών.

Σε κάθε περίπτωση, στην ΕΠΣ Θράκης πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση και να αλλάξει ο αριθμός των ομάδων τουλάχιστον της Α’ Κατηγορίας κατά μία ή δύο ομάδες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για ενδεχόμενη αλλαγή από τις αύξηση των αγωνιστικών και στο σύστημα που θα ακολουθηθεί.

Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να μην συμβεί αυτό είναι να υπάρξει οικειοθελής αποχώρηση από την Α’ Κατηγορία τόσων ομάδων όσων θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική (έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι καμία δεν θα ανέβει στα εθνικά πρωταθλήματα).

Την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλη συρρίκνωση του αριθμού των ομάδων, δεν αποκλείεται με δεδομένο και τον τυφώνα της κρίσης να αυξηθούν οι σύλλογοι που θα αποχωρήσουν, αλλά την ίδια ώρα μπαίνουμε και σε εκλογική σεζόν στην Ενωση που ορισμένοι εκτιμούν ότι θα φέρει και νέες ομάδες στο προσκήνιο ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

Εναν είναι σίγουρο. Η νέα σεζόν δύσκολα θα ξεκινήσει με τον ίδιο αριθμό ομάδων που ξεκίνησε αυτή που πρόωρα και άδοξα ολοκληρώνεται.