Ανοίγουν τα σύνορα με την Βουλγαρία στη Νυμφαία από την προσεχή Δευτέρα

Ανοίγουν – πιλοτικά – από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της Νυμφαίας.

Συγκεκριμένα, η διέλευση, για όσους είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ, χωρίς την επιβολή καραντίνας, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ.

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ΑΜ-Θ Αθανάσιος Τσώνης, δήλωσε:

“Με την ευχή η φετινή σεζόν να είναι η αρχή της μετα-covid εποχής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την Δευτέρα 19 Απριλίου αναμένεται να ανοίξουν πιλοτικά τα χερσαία σύνορα του Προμαχώνα και της Νυμφαίας. Το δίκαιο αίτημά μας για άνοιγμα ΚΑΙ του σταθμού της Νυμφαίας, βρήκε ευήκοα ώτα, καθώς αποτελεί βασικό πέρασμα των επισκεπτών της Περιφέρειάς μας, μέσω του οδικού τουρισμού.

Σημειώνω ότι το άνοιγμα αφορά όσους είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ, χωρίς την επιβολή καραντίνας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ (για το οποίο ισχύει ήδη με διμερή συμφωνία). Επιθυμία μας, το ασφαλές άνοιγμα και η τήρηση των μέτρων. Σας ευχαριστώ όλους όσοι ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα για συστράτευση. Εμείς μιλάμε με πράξεις“.

Πηγή: https://inkomotini.news/