Εκδικάστηκε η προσφυγή Παντελιάδη σε Λεβαδειακό, «μονομερή μείωση» επικαλέστηκαν οι Βοιωτοί

Για «μονομερή μείωση» στο συμβόλαιο του Θανάση Παντελιάδη έκανε λόγο η ΠΑΕ Λεβαδειακός κατά την εκδίκαση της προσφυγής που είχε καταθέσει κατά της ομάδας από τη Βοιωτία ο νυν δεξιός μπακ της Ξάνθης.

Όπως αναφέρει το FL News, αρχικά η δικήγορος του Παντελιάδη περιόρισε τις απαιτήσεις από τις 31.892 ευρώ στις 27.140 λόγω καταβολών που έγιναν και ο νομικός του Λεβαδειακού Δημήτρης Βαγιακός, αφού κατέθεσε ένσταση εξοφλήσεως άλλως μερικής εξοφλήσεως, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ζητήσαμε συμψηφισμό 803 ευρώ από έξοδα σπιτιού. Ο αντίδικος δεν αναγνωρίζει πρόστιμο 2.000 ευρώ για τον αγώνα με την Παναχαϊκή, ενώ έλαβε επιταγή 15.000 ευρώ, η οποία σφραγίστηκε και εισπράχθηκε ένα μήνα μετά. Το υπόλοιπο ποσό των 9.000 ευρώ προκύπτει από μονομερή μείωση (20% επί του καθαρού ποσού των δόσεων) βάσει εγκυκλίου της FIFA. Η ομάδα είχε ζημιά πέρυσι 800.000, δηλαδή πάνω από το 40% των εσόδων της. Με όλους τους ποδοσφαιριστές κάναμε έγγραφες συμφωνίες μείωσης. Μόνο ο Παντελιάδης και ένας ακόμη δεν δέχτηκαν. Η FIFA αφήνει περιθώριο στην επιτροπή να κρίνει αν η μείωση είναι μεγάλη ή μικρή».

Η σύζυγος του έμπειρου ακραίου οπισθοφύλακα, που κατέθεσε ως μάρτυρας, δήλωσε άγνοια για την επιταγή, ενώ η δικηγόρος του τόνισε ότι δεν προκύπτει από τις οδηγίες της FIFA μονομερής μείωση, αλλά μείωση κατόπιν διαπραγματεύσεων. Όταν μάλιστα επικαλέστηκε τα έσοδα από το στοίχημα, ο νομικός των Βοιωτών πήρε τον λόγο τονίζοντας: «Αυτά είναι για τη νέα σεζόν. Το περσινό τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι 800.000 ευρώ και φέτος 200.000. Αν προσθέσουμε και τα έσοδα από το στοίχημα, πάλι 50% ζημιά έχουμε».

Μένει λοιπόν η τελική απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, έτσι ώστε να φανεί ποια πλευρά θα δικαιωθεί στο τέλος.