Basket League: Λύγισε με μπάζερ ο Λημνιάτης στο συγκλονιστικό ματς της Πάτρας με τον Προμηθέα

Απίστευτο φινάλε στο «Δ.Τόφαλος» της Πάτρας και η… μπίλια στον Προμηθέα, χάρη στον εκπληκτικό Τζέριαν Γκραντ. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν αυτός που με buzzer beater υπέγραψε την σπουδαία νίκη των Πατρινών με 80-78 απέναντι στην ΑΕΚ του Γιώργου Λημνίατη που παρουσιάστηκε ψυχωμένη στην αναμέτρηση και πάλεψε ως το τέλος για τη νίκη.

Ο Γκραντ το πήρε… προσωπικά στις τελευταίες φάσεις κρατώντας τον Προμηθέα μέσα στο ματς και στην τελευταία φάση του αγώνα ήταν αυτός που νίκησε την άμυνα του Κιθ Λάνγκφορντ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι Πατρινοί εξασφάλισαν θέση στην τριάδα, την στιγμή που η Ένωση θα κλείσει την regular season στην τέταρτη θέση, με τον τεχνικό της Γιώργο Λημνιάτη που κατάγεται από την Ξάνθη να μηνν συνεχίζει στην ομάδα, καθώς από αύριο αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τρία τελευταία σουτ. Αρχικά ο Δημήτρης Αγραβάνης, με το σκορ να είναι στο 75-75, πήρε ένα τεράστιο τρίποντο από πολύ μακριά και πέτυχε το 78-75. Ο Προμηθέας δεν επέλεξε να κάνει φάουλ στην επόμενη άμυνα και το πλήρωσε, με τον Ματσιούλις να πετυχαίνει ένα συγκλονιστικό τρίποντο εκτός ισορροπίας για το 78-78.

Η ομάδα της Πάτρας δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς με 14” να απομένουν ο Γκράντ κατέβασε τη μπάλα και πήρε μόνος του την επιλογή, σκοράροντας με το jump shot ένα θαυμάσιο μπαζερ μπίτερ μπροστά στον Λάνγκφορντ και δίνοντας την σπουδαία νίκη στην ομάδα του, σε έναν πανέμορφο αγώνα.