Super League: Με φοβερή ασίστ ο Βασιλακάκης χάρισε το διπλό παραμονής στη Λαμία μέσα στους Ζωσιμάδες

H Λαμία κέρδισε με ανατροπή μέσα στα Γιάννινα με 1-2, για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League, και αύξησε σε τεράστιο βαθμό τις πιθανότητές της να παραμείνει στην κατηγορία, χωρίς καν την διαδικασία των μπαράζ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα που είχε βασικό των πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν, άνοιξε το σκορ μόλις στο 10′, αφού ο Μπρένερ εκμεταλλέυτηκε την σύγχιση στην άμυνα και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον με την έναρξη του β΄ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 47′ όταν μετά από φάουλ του Ντέλετιτς ο προωθημένος Τζανετόπουλος με κοντινή κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 1-1 και σημείωσε το πρώτο του γκολ σε επίπεδο Super League.

Η Λαμία άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 73′, όταν ο Ντέλετιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ πλάσαρε τον Λοντίγκιν με την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πήρε το αίμα του πίσω στο 82′ όταν μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του πρώην μέσου της Ξάνθης Θοδωρή Βασιλακάκη, που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς, βρέθηκε απέναντι από τον Λοντίγκιν και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 1-2.

Η Λαμία ανέβηκε στην 9η θέση με 30 βαθμούς, 7 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι 4 πόντους πιο πάνω, στους 34, και φυσικά έχει εξασφαλίσει την άνετη παραμονή του.