35 χρόνια από την πρόκριση στο γεμάτο με 20.000 κόσμο ΣΕΦ της Εθνικής των Μουστακίδη, Δημητριάδη, Γκουντάκου και Τερζάκη στο Παγκόσμιο του Παρισιού

Σαν σήμερα, 35 χρόνια ακριβώς η Εθνική Ομάδα Ανδρών έπαιρνε την μεγάλη πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού με ραχοκοκαλιά τέσσερις Θρακιώτες αθλητές.

Μπροστά σε 20.000 θεατές στο ΣΕΦ, το οποίο χωρούσε 16.000 τότε, η Εθνική Ανδρών μέλη της οποίας ήταν ο Σάκης Μουστακίδης, ο Λευτέρης Τερζάκης, ο Κώστας Γκουντακος και ο Μάκης Δημητριάδης, έφτανε στην μεγάλη πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1986.

Με τον κόσμο να κατακλύζει το ΣΕΦ, σε μια άνευ προηγουμένου για την εποχή παρουσία θεατών σε αγώνα βόλεϊ, η Εθνική κέρδιζε με 3-1 τον Καναδά (15-8, 15-8, 11-15, 15-10), στον τελευταίο και σημαντικότερο αγώνα των προκριματικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η σύνθεση της Εθνικής Ομάδας σε εκείνο τον αγώνα απαρτιζόταν από τους Μουστακίδη, Καζάζη, Τεντζέρη, Αμαριανάκη, Δημητριάδη, Τριανταφυλλίδη και αλλαγές τους Κουτσονίκα, Γκουντάκο και Μαργαρώνης. Την 12αδα συμπλήρωσαν οι Τερζάκης, Ανδρεόπουλος, Λυκούδης, με προπονητή τον Θανάση Μαργαρίτη.