Super League: Με βασικό και εκ των κορυφαίων τον Μπέρτο διπλό παραμονής της ΑΕΛ στο Περιστέρι

Η ΑΕΛ επικράτησε με 0-1 του Ατρομήτου στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League, σε ένα τεράστιο τρίποντο που την ξεκολλάει από την τελευταία θέση και την φέρνει σε απόσταση βολής ακόμα και από την απευθείας σωτηρία.

Βασικός για τους «βυσσινί» και εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης ο 32χρονος ξανθιώτης αμυντικός Μανώλης Μπέρτος, απέναντι στον Ατρόμητο του πρώην τεχνικού του Πανθρακικού Σάββα Παντελίδη, που μετράει δέκα ματς στον πάγκο της ομάδας από τότε που παρουσιάστηκε, χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ήταν μοιρασμένο και στα δύο ημίχρονα και σαφέστατα θα ήταν δικαιότερο αποτέλεσμα η ισοπαλία.

Ο Ατρόμητος επιχείρησε να μπει πιο δυνατά στο α’ μέρος. Ωστόσο η πρώτη καλή φάση ήταν της ΑΕΛ με σουτ του Ακούνια λίγο έξω στο 20′. Στο 21′ ο Σάλομον είχε μία πολύ καλή φάση με σουτ λίγο άουτ και στο 38′ ο Νάγκι έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ εκτός περιοχής από τον Γκάλο. Στο 41′ μετά από φάουλ του Γιακιμόβσκι και τραγική κίνηση Μανδά ήρθε το 0-1.

Ο Ντουρμισάι πήρε την κεφαλιά, ο Μανδάς απέκρουσε πάνω σε δύο παίκτες της ΑΕΛ και ενώ του έφυγε η μπάλα και ο Στίφλερ από κοντά σκόραρε. Η φάση ελέγχθηκε από VAR για οφσάιντ και μετά κατακυρώθηκε το γκολ. Στις καθυστερήσεις ο Μανούσος είχε δοκάρι με κεφαλιά και αμέσως μετά μεγάλη ευκαιρία με σουτ ο Αγκάγιεφ.

Το τελικό 0-1 παρέμεινε μέχτι το τέλος, με την Λάρισα να φτάνει τους 23 βαθμούς, 2 πάνω από τον νέο ουραγό πλέον Παναιτωλικό, 1 κάτω από τον ΟΦΗ και 4 κάτω από Λαμία, με τους δύο τελευταίους να τους αντιμετωπίζει τις ερχόμενες αγωνιστικές. Ο Ατρόμητος παρέμεινε στην 10η θέση με 29 βαθμούς και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει μια άνετη παραμονή.