Γ’ Εθνική: Κορυφή δύο εβδομάδων για τον Ορφέα με τη νίκη του στο Ξανθιώτικο ντέρμπι με το Άβατο

Μεγάλος νικητής του Ξανθιώτικου ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στέφθηκε ο Ορφέας Ξάνθης, που χάρη στο γκολ του Μελισσόπουλου πανηγύρισε το τρίποντο και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αφού την προσεχή αγωνιστική θα πάρει ξεκούραστο τρίποντο λόγω Νέου Σιδηροχωρίου.

Ο Αρης Αβάτου ήταν καλύτερος στο πρώτο τέταρτο χάνοντας ευκαιρίες, με τους τυπικά γηπεδούχους και πρωτοπόρους μια ακόμη αγωνιστική να ισορροπούν και να είναι καλύτεροι στην συνέχεια.

Στο 5′ σε επικίνδυνη σέντρα σουτ του Καρίπογλου ο Γεωργούσης έδιωξε την μπάλα αυτή έφτασε στον Ζωσιμίδη που σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ στο 10′ σουτ του Χατζηπαπά σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Ορφέα. Στο 43′ από τη σέντρα του Χασάνογλου ο Τορομανίδης με κεφαλιά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Νομικό, με το Αβατο να χανει με τραυματισμούς στο φιναλε Μπουλούτ και Τσαπαρη.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή κατάφερε στο 70′ να πάρει προβάδισμα στο σκορ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ανανεωμένου εμφανισιακά και νέο λουκ Αλέξη Μελισσόπουλου που κέρδισε ο Τορομανίδης σε ανατροπή του από τον Νομικό μέσα σε διαμαρτυρίες από την ομάδα του Αρη. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα σε αναμέτρηση με πάθος και ένταση, όπως όλα τα ματς των δύο κατά τεκμήριο καλύτερων ομάδων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης την τελευταία 5ετία.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στρατούδης με βοηθούς τους Τερζόπουλο και Κυριαζή από την ΕΠΣ Έβρου, οι οποίοι πάντως άφησαν με παράπονα και τις δυο ομάδες. Την επόμενη αγωνιστική ο εκ των ουραγων Αρης Αβάτου με 3 πόντους υποδέχεται την Ελπίδα Σαπών, ενώ όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα ο πρωτοπόρος Ορφέας θα παραμείνει στην θέση του αφού θα πάρει ανευ αγώνα τρίποντο με το Νέο Σιδηροχώρι.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργούσης, Χακλη Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Κριεζής, Μαυρόπουλος, Ιμπράμ Τανζού (90+3′ Ν. Μελισσόπουλος), Βουλγαρίδης (62′ Γκιουρτζής), Αλ. Μελισσόπουλος, Τορομανίδης (90+3′ Χιντ Ιμέρ), Πασχαλάκης (85′ Παπαδόπουλος).
ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαπάς, Καρυπογλου (61′ Μπουνταγκίδης), Μίλερ, Κουτσούμπας, Χριστοφορίδης (79′ Κοτόπουλος), Ζωσιμίδης (61′ Γκουτζίδης), Βαφειάδης, Γκέκας, Τσάπαρης (46′ Σαρηγιαννίδης), Μπουλούτ (40′ Ισπυρλίδης).