Αυτή η Ξάνθη μάλιστα! «Καθάρισε» εύκολα τον Διαγόρα στα Πηγάδια και… ετοιμάζεται ενόψει πλέι οφ

Η Ξάνθη με μια μεστή εμφάνιση ουσίας νίκησε ευκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ με 2-0 τον Διαγόρα Ρόδου, στάθηκε στο ύψος των πριστάσεων και δείχνει να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις ενόψει των τελευταίων δυο αγωνιστικών του πρωταθλήματος και φυσικά των πλέι οφ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μπέκα Μικελτάτζε, ο οποίος μοίρασε και τα δύο γκολ, είχε δοκάρι και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-4-3, με τους Πέτροβιτς – Τζούρμαν – Τσαμούρης στην τριάδα και τους Κέβιν και Σιατραβάνη στα άκρα. Επίσης, σε ακόμη ένα παιχνίδι επέλεξε να παραταχθεί καθαρό φορ, με την επιθετική τριάδα να αποτελείται από τους Σρόιγεν, Έμπερτ και Μικελτάτζε, με τον Τάτο να έχει ρόλο οργανωτή.

Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και δεν δημιουργούσαν καποία μεγάλη φάση στις δύο εστίες. Η Ξάνθη κλήθηκε από νωρίς να προχωρήσει σε ακόμη μία αναγκαστική αλλάγη τη φετινή σεζόν. Ο Μπριλάντε στο 12′ βρέθηκε στο έδαφος πιάνοντας το πόδι του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Τη θέση του πήρε ο Ελίνι Δημούτσος.

Στο 17ο λεπτό η Ξάνθη έκανε την πρώτη της καλή τελική προσπάθεια με το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μικελτάτζε, με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει άουτ. Στο 23′ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία ώστε να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Από σοβαρό λάθος της άμυνας, ο Μικελτατζε έκλεψε, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έσπασε στον Σροιγεν και αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής και σχεδόν προ ξένης εστίας έστειλε τη μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια.

Ο Διαγόρας απείλησε για πρώτη φορά στο 27′ με σουτ του Αθανασίου, που ωστόσο δεν ανησύχησε τον Ίτσο (που γενικά την περισσότερη ώρα ήταν θεατής του αγώνα). Η Ξάνθη ό,τι δεν έκανε στη φάση του 23′, το έκανε λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου και μάλιστα με πολύ ωραίο τρόπο. Συγκεκριμένα, στο 32′ ο Μικελτατζε μεταβίβασε εξαιρετικά τη μπαλα απο δεξια στην άλλη πλευρά και ο Κέβιν πάνω στην κίνηση με φανταστικο σουτ ανοιξε το σκορ, βρίσκοντας πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια φάση, ενώ στις καθυστερήσεις δημιουργήθηκε ένταση από μαρκάρισμα του Θυμιάνη στον Αθανασίου, με τους δύο παίκτες να συνεχίζουν την ένταση και τους παίκτες του Διαγόρα να διαμαρτύρονται για κόκκινη κάρτα στον νεαρό μέσο του ΑΟΞ. Εν τέλει ο Κουκούλας μοίρασε δύο κίτρινες στους δύο παίκτες για τις αψιμαχίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη μπήκε πολύ δυναμικά στο γήπεδο από τα πρώτα λεπτά. Είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας, είχε διάθεση και έκλεισε τον Διαγόρα στην άμυνα. Σχεδόν με το καλημέρα δημιουργήθηκε μια καλή υποψιά φάσης, ύστερα από πάσα του Θυμιάνη στον Σρόιγεν, του γύρισμα του οποίου όμως κόπηκε και απομακρύνθηκε από την άμυνα του Διαγόρα.

Στο 54′ ήρθε η μεγάλη στιγμή του Διαγόρα για την ισοφάριση. Ο Σμυρλής έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Λινάρδος πήρε από πλεονεκτική θέση την κεφαλιά η μπάλα ωστόσο έφυγε αρκετά μέτρα άουτ από την εστία του Ίτσο.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, κλειδώντας το τρίποντο. Ο Μικελτάτζε με δεύτερη ασίστ βρίσκει τον Σρόιγεν, ο οποίος βγήκε μόνος του σε θέση τετ α τετ με τον Μπίντζη και με ψηλοκρεμαστό έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 2-0.

Στο 59′ ο Διαγόρας απείλησε με το μακρινό σουτ του Ντοριβάλ, αναγκάζοντας τον Ίτσο να επέμβει για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Στο 64′ ο ΑΟΞ έφτασε μία ανάσα από το 3-0· ο Έμπερτ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μικελτάτζε πήρε την κεφαλιά η μπάλα όμως κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Μπίντζη.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε, η Ξάνθη διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα, ενώ ο Διαγόρας προσπάθησε να αντιδράσει· έχοντας όμως αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις του. Μοναδική απειλή του ήταν στο 86′ με την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ, που ωστόσο κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Με το τελικό αυτό αποτέλεσμα αλλά και την εμφάνιση, η Ξάνθη μπήκε ξανά στο παιχνίδι της διεκδίκησης τουλάχιστον της δεύτερης θέσης, ενώ θα περιμένει σίγουρα την εξέλιξη του αγώνα μεταξύ Λεβαδειακού και Ιωνικού την επόμενη αγωνιστική.

Αρκετή ένταση και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα είχε να διαχειριστεί η διαιτητική ομάδα, με τις διαμαρτυρίες στη διάρκεια του αγώνα να είναι έντονες και από τις δύο πλευρές. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κουκούλας του Συνδέσμου Λέσβου με βοηθούς τον Καλλή του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής και τον Αρμακόλα του Συνδέσμου Κυκλάδων.

Κίτρινες: 45′+2 Θυμιάνης, 69′ Έμπερτ – 45′+2 Αθανασίου, 60′ Xότζα, 76′ Μασούρας.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς, Τζούρμαν, Τσαμούρης, Έμπερτ (84′ Σιατραβάνης), Θυμιάνης, Μπριλάντε (13′ λ. τρ. Δημούτσος), Κέβιν (84′ Παντελιάδης), Τάτος, Σχρόιγεν (74′ Nτίνας), Μικελτάτζε (84′ Θ. Παπάζογλου).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Mπίντσης, Χότζα (80′ Κοντοχρήστος), Μανωλάκης, Ρουγκάλας, Καρατάσιος (61′ Κάκκο), Μασούρας, Αθανασίου (54′ Ντοριβάλ), Λινάρδος, Σμυρλής (54′ Γεωργίου), Κονέ, Μπαστακός (80′ Νάτσης).