Γ’ Εθνική: Άξιζε την ισοπαλία η Αλεξανδρούπολη κόντρα στις … (πορτοκαλί) φανέλες του Ηρακλή

Την δεύτερη εκτός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα γνώρισε με σκορ 2-1 από τον Ηρακλή στην θεσσαλονίκη η ιδιαίτερα μαχητική Αλεξανδρούπολη, που ίσως άξιζε και κάτι καλύτερο.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έβαλε πολύ δύσκολα στον Ηρακλή (που αγωνιζόταν με πορτοκαλί φανέλες), αφού όχι μόνο σκόραρε και ισοφάρισε το αρχικό 1-0 των γηπεδούχων, αλλά είχε ευκαιρίες για την εκ νέου ισοφάριση μετά το 2-1 του Παπαδόπουλου στο 72′.

Συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς παρόλο την υπεροχή των Εβριτών άνοιξαν το σκορ νωρίς, μόλις στο 12′, με μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πορτουλίδη, που κέρδισε ο Μελιόπουλος που ανατραπηκε από τον Κωνσταντίνου. Η Αλεξανδρούπολη παρά το γρήγορο γκολ των «κυανολεύκων» δεν πτοήθηκε, απείλησε με τον Τρανόπουλο στο 26΄ και έντεκα λεπτά μετά το σουτ του Καρακασίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μέλκα.

Στην επανάληψη όμως η Θρακιώτικη ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και είχε αρχικά μια ευκαιρία με τον Καρακασίδη που δε μπόρεσε όμως να σκοράρει αφού το καταπληκτικό σουτ του εκτός περιοχής έδιωξε εντυπωσιακά στο γαμα ο έμπειρος Μέλκα.

Τα κατάφερε τελικά λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στο 71′ ο Μαλτέζος που μπήκε ως αλλαγή, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ από από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από πάσα του Ζώτου. Η ομάδα του Ηρακλή αντέδρασε όμως άμεσα και απάντησε γρήγορα, αφού μόλις ένα λεπτό αργότερα, στο 72′ προηγήθηκε και πάλι με τον έμπειρο πρωην διεθνη μέσο Ολυμπιακού και Άρη Γιάννη Παπαδόπουλο που νίκησε τον Κωνσταντίνου με καταπληκτικό σουτ.

Η Αλεξανδρούπολη ακόμα και μετά το 2-1 συνέχισε να πιέζει ψηλά και δημιουργούσε φάσεις με αποκορύφωμα το σουτ του Σωτηράκη λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, το οποίο απομάκρυναν οι αμυντικοί του Ηρακλή πάνω στη γραμμή. Μάλιστα οι Θρακιώτες φωνάζουν και για τη διαιτησία για δύο φάσεις όπου ζητούν πέναλτι, αλλά και για τη φάση του Σωτηράκη όπου θεωρούν πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Πλέον οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες στην 5η θέση με 9 βαθμούς, με τους Εβρίτες σε εναν σημαντικό αγώνα να υποδέχονται την άλλη Κυριακή τον Σοχό, ενώ ο Ηρακλής ταξιδεύει στην Χρυσούπολη. Διαιτητής του αγώνα ο Δημητριάδης με βοηθούς τους Χρυσαΐδη και Τσιρώνα (όλοι της ΕΠΣ Χαλκιδικής)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Μέλκα, Φουρκιώτης, Παναγιωτίδης, Κανακούδης (54′ Παπαϊωάννου), Γ. Παπαδόπουλος (77′ Τσίτας), Ιορδανίδης, Πουρτουλίδης, Μεληκιώτης, Μαγκούτης, Ματθαίου (64′ Μάντικας), Καθάριος (77′ Μετάι).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Νίκος Ουσταμπασίδης): Κωνσταντίνου, Λίτσιος (76′ Παπάζογλου), Κομεσίδης, Σωτηράκης, Ζώτος (76′ Πεταλωτής), Δορουγιδένης (62′ Θέμελης), Κ. Πατσιώρας, Αμπραχαμιάν, Χριστοφορίδης (53′ Μαλτέζος), Τρανόπουλος, Καρακασίδης