Super League: Έπαιξε ο Καρασαλίδης αλλά ο Βόλος νίκησε και έβαλε άγχος παραμονής στον Παναιτωλικό

Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των play out της Super League ο Βόλος επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού, σε ένα παιχνίδι όπου όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Από πλευράς των φιλοξενούμενων βασικός αγωνίστηκε ο πρώην στόπερ της Ξάνθης Τέλης Καρασαλίδης, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 53’.

Για τους γηπεδούχους, στον πάγκο παρέμειναν ο πρώην γκολκίπερ του ΑΟΞ Θανάσης Γκαραβέλης, αλλά και ο νεαρός θρακιώτης αμυντικός Πάυλος Λογαράς· ενώ εκτός λόγω τιμωρίας παρέμεινε ο Ουρουγουανός πρώην μεσοεπιθετικός του ΑΟΞ Ζεάν Μπαριέντος.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με γκολ από τα πρώτα λέπτα της έναρξης του, ο ρυθμός άνοιξε και μέχρι το ημίχρονο είχαμε τέσσερα συνολικά τέρματα και ισάριθμες περίπου μεγάλες φάσεις, μπροστά και στις δύο εστίες.

Μόλις στο 3’ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στην πρώτη τους φάση, με τη «βολίδα» του Ριένστρα. Λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου και ο Βόλος πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 11’ μετά από κόρνερ ο Νίνης βρέθηκε πάνω-κάτω στο ίδιο σημείο με τον Ολλανδό συμπαίκτη του και σούταρε, ο Ταχάρ θέλησε να τον κοντράρει όμως η μπάλα βρήκε στο χέρι του και αρχικά ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε φάουλ. Υστερα από έλεγχο στο VAR όμως υπέδειξε την άσπρη βούλα και ο Μπουένο στο 13’ ευστόχησε για το 2-0.

Παρέμβαση του VAR χρειάστηκε και στη φάση του 37ου λεπτού, όταν μετά από αρκετά λεπτά εξέτασης από τον VAR και από onfield review του Σιδηρόπουλου, ο διαιτητής του αγώνα τιμώρησε με πέναλτι ένα χέρι του Περέα μετά από κόρνερ του Παναιτωλικού και ο Βέργος νίκησε τον Κλέιμαν, μειώνοντας σε 2-1.

Ο αγώνας είχε πάρει… φωτιά, αλλά «έσβησε» λίγο αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι προδόθηκαν και πάλι από την άμυνα τους και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουένο, ο Μήτογλου από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημιχρόνο, καθώς παρότι οι Αγρινιώτες παρουσιάστηκαν περισσότερο επιθετικοί ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο, δεν μπόρεσαν εν τέλει να πάρουν κάτι από τον σημερινό αγώνα.

Με το τελικό 3-1, ο Βόλος έφτασε τους 38 βαθμούς εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του, συνεχίζοντας αήττητος στα play-out. Από την άλλη, το άγχος συνεχίζεται για τον Παναιτωλικό, που παρέμεινε στους 21 βαθμούς και θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, αν θέλει να βρίσκεται και τη νέα σεζόν στην SL1.