O Σωτήρης Λυμπερόπουλος για τον μάγκα Πασχαλάκη, τον Λοντίγκιν, την έκπληξη του Μάντζιου και το «πουλέν» Μελισσανίδη

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Ξάνθης, του Αρη και της ΑΕΚ, Σωτήρης Λυμπερόπουλος, και μίλησε για τον καλύτερο τερματοφύλακα φέτος, τον Πασχαλάκη, την κατάσταση του Αρη και της ΑΕΚ αλλά και τον Ακη Μάντζιο.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Είμαι κάτοικος Καλαμάτας. Ασχολούμαι με τους τερματοφύλακες, έχω μια συνεργασία και έχω βρει κάποια παιδιά, δούλευα στην Καλαμάτα παλιότερα, είναι δύσκολες οι καταστάσεις με τον covid-19.»

Για το τι χρειάζεται για να γίνεις καλός τερματοφύλακας: «Χρειάζεται να είσαι πάρα πολύ έξυπνος για να γίνεις τερματοφύλακας. Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός χαρακτήρας. Το λάθος του τερματοφύλακα φαίνεται, στην Ελλάδα μας αρέσει να ασχολούμαστε παραπάνω με ένα γεγονός και χάνουμε την ουσία. Βρίσκουμε τρόπους να ξεσπάσουμε πάνω σε κάποιον για να κρύψουμε τις ατέλειές μας».

Για τον καλύτερο τερματοφύλακα φέτος: «Μου αρέσει η σταθερότητα που έχει ο Σα, ο Διούδης έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια φέτος, ο Λοντίγκιν μου αρέσει και βοηθάει τον ΠΑΣ όπως και ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, ο Παπαδόπουλος».

Μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τον πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού λέγοντας: «Τη χρονιά που πήρε ο ΠΑΟΚ το νταμπλ είχε μεγάλη συνεισφορά στους δύο τίτλους. Είναι μάγκας, έχει τσαμπουκά, δεν ξέρω σε ποιους έχει εμπιστοσύνη και ποιους συμβουλεύεται και θα έπρεπε να προσέχει πως αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο όταν αγωνίζεται γιατί ξέρει τι ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και τι λαό έχει. Δίνει σημασία μόνο στον ενθουσιασμό. Ετρωγε κάποια γκολ λόγω έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης. Ο Νικοπολίδης διάβαζε το παιχνίδι και ήταν πολύ ήρεμος. Πρέπει να έχεις χαρακτήρα για να νικήσεις την κακή σου μέρα. Μεγάλο τερματοφύλακα σε κάνει η διάρκεια».

Για τον πρώην προπονητή του Πανθρακικού Άκη Μάντζιο και την χρονιά του στον Άρη: «Είναι μεγάλος άθλος να είσαι Ελληνας προπονητής σε μεγάλη ελληνική ομάδα. το εύκολο θύμα είναι ο Ελληνας και τον πυροβολούμε. Πάντα όταν έπαιζα αλλά και τώρα στήριζα και στηρίζω τους Ελληνες. Είναι καλή ευκαιρία τώρα με την αλλαγή στην ΕΠΟ με τον Ζαγοράκη να αλλάξει κάτι επιτέλους, να σταματήσουν τα χρώματα, οι αντιπαλότητες. Στο τέλος θα μας κάνουν να μην βλέπουμε ποδόσφαιρο».

Για τις πρώην ομάδες του Αρη και ΑΕΚ: «Ο Αρης είναι ευχάριστη έκπληξη, δεν είναι τυχαία η πορεία του και αυτό που θέλει να πετύχει. Η ΑΕΚ είναι σε δύσκολη κατάσταση, έγιναν πολλές αλλαγές, δεν είχε καλή εικόνα ειδικά πρόσφατα. Υπάρχουν αρνητικά για μια ομάδα που βρέθηκε στη θέση που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια. Πρέπει οι ιθύνοντες να φτιάξουν ένα σύνολο για να διεκδικήσει τίτλους. Είμαι φαν και τον γουστάρω τον Μελισσανίδη, μην ξεχνάμε ότι ήρθε και έφερε μια ΑΕΚ από δύσκολες στιγμές ξανά στο προσκήνιο. Πρέπει να εκτιμάμε τι έχουμε. Εγώ όταν μου πρότειναν να πάω στην ΑΕΚ δεν το πίστευα. Προφανώς έχει κάνει λάθη και έχει μερίδιο ευθύνης, αλλά αυτός έχει τα χρήματα και αυτός αποφασίζει».