Volley League: Με Ράιτς και Γκαρά προβάδισμα δεύτερης θέσης για τον Φοίνικα Σύρου έναντι του ΠΑΟ

Μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε ο Φοίνικας Σύρου έναντι του Παναθηναϊκού, παίρνοντας έτσι το πλεονέκτημα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, που δίνει καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήρια για την επόμενη χρονιά. Βασικός για πρώτη φορά με τον Παναθηναϊκό ο Βασίλης Μούχλιας.

Ο Φοίνικας μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ και κάνοντας μεστή εμφάνιση κατάφερα να προηγηθεί με 1-0 με 25-17. Οι “πράσινοι” αντέδρασαν και κατάφεραν να φέρουν τούμπα του ματς με 1-1 (21-25) και 1-2 (18-25), παίρνοντας προβάδισμα νίκης. Οι Συριανοί έδειξαν προσωπικότητα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 (25-18), στέλνοντας την αναμέτρηση στο πέμπτο σετ.

Εκεί οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο από την αρχή του σετ, οδηγώντας το ακόμα και στην παράταση του, το οποίο τελικά κατέκτησε ο Φοίνικας Σύρου με 17-15.

Στο αξιοσημείωτο της αναμέτρησης η φασαρία που έγινε στο τέλος του πέμπτου σετ και όπως φαίνεται στο βίντεο σε λογομαχίες των αθλητών, ο κεντρικός του Παναθηναϊκού, Ράνχελ, φαίνεται να φτύνει τον κεντρικό του Φοίνικα Σύρου, Μπράουν, ο οποίος εξαγριώθηκε μέχρι να τον συνετίσουν οι πιο ήρεμοι.

Για τον Φοίνικα Σύρου, ο Ιβάν Ραίτς, τελείωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους (12/24 επιθ., 1 μπλόκ) ενώ ο Δημήτρης Γκαράς σημείωσε 61% υποδοχή με 45% άριστες. Τέλος, για τον Παναθηναϊκό ο Σουφλιώτης ακραίος, Βασίλης Μούχλιας, αγωνιζόμενος ως βασικός σημείωσε 9 πόντους (6/14 επιθ., 2 μπλόκ, 1 άσο και 43% υποδοχή με 10% άριστες).