Super League: Οι πιθανές ημερομηνίες επανέναρξης στα πρωταθλήματα Κ19, Κ17 και Κ15

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στη συνεδρίαση της Παρασκευής 2/4 κλήθηκε να απαντήσει στο αίτημα της Super League να ξεκινήσει η δραστηριότητα στα πρωταθλήματα των ακαδημιών.

Το αίτημα αυτό κατατέθηκε με δεδομένο ότι πλέον η Επιτροπή έχει επιτρέψει, σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, την επανέναρξη ακόμα και στα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής αλλά και της Α’ Εθνικής Γυναικών – που εκκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο δεν δόθηκε θετική απάντηση από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 2/4 για την έναρξη των πρωταθλημάτων Κ19, Κ17 και Κ15, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο εκ νέου συζήτησης ανάλογα με την απόφαση για τα σχολεία.

Ως γνωστόν, η απόφαση για τα σχολεία περιλαμβάνει άνοιγμα των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου. Απόφαση δεν έχει ληφθεί, αλλά η αρχική πρόταση-σχέδιο προβλέπει επανέναρξη γυμνασίων μια εβδομάδα μετά, την Δευτέρα 9 Απριλίου και επανέναρξη των δημοτικών σχολείων μετά το Πάσχα, από τις 10 Μαΐου.

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και με δεδομένο ότι πέραν της Super League έχει ζητήσει και το υφυπουργείο Αθλητισμού δια του Λευτέρη Αυγενάκη να ανοίξουν οι ακαδημίες μαζί με τα σχολεία, δεν αποκλείεται να ανάψει το πράσινο φως ώστε σταδιακά να επιστρέψουν και οι ακαδημίες, τουλάχιστον των επαγγελματικών ομάδων.

Μέσα στο προσεχές 48ωρο θα συζητηθεί αν μπορούν να εκκινήσουν σε πρώτη φάση από την προσεχή εβδομάδα και οι προπονήσεις για τις ομάδες Κ19 της SL1 (απόφαση που θα συμπαρασύρει και την SL2 λογικά όπου μετέχει η ομάδα της Ξάνθης). Σε αυτα τα πρωταθλήματα μετέχουν μαθητές λυκείων.

Ανάλογα ισχύουν και για τα πρωταθλήματα Κ17 όπου μετέχουν μαθητές των πρώτων τάξεων των λυκείων. Τέλος, ανάλογα με την απόφαση με τα γυμνάσια θα κινηθεί η πρόταση επανέναρξης στο πρωτάθλημα Κ15. Οι προτάσεις σε αυτήν την φάση αξίζει να σημειωθεί ότι θα αφορούν μόνο προπονήσεις και όχι αγώνες, αλλά επισήμως τουλάχιστον οι διοργανώτριες αρχές εμφανίζονται να επιθυμούν να διεξαχθούν κάποιες αναμετρήσεις – αν και πρέπει να θεωρείται απιθανο.

Υπενθυμίζεται ότι η ακαδημία της Ξάνθης επρόκειτο να λάβει μέρος με την ομάδα Κ19 στο πρωτάθλημα νέων της Super League 2 ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η ομάδα Κ17 στο εφηβικό πρωτάθλημα της SL1 και η Κ15 στο παιδικό της SL1 επίσης.

Ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Μπουτσικάρης, σε πρόσφατη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους είχε δηλώσει σε ό,τι αφορά τις ακαδημίες: «Είμαστε σχεδόν ένα χρόνο που τα παιδιά έχουν προπονηθεί ελάχιστα, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μια χαμένη γενιά ποδοσφαιριστών. Το ζήτημα τέθηκε και θα συζητηθεί από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Ευελπιστούμε ότι θα συζητηθεί, έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία, τόσο όσον αφορά τις συνέπειες και κάποια άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι οι αθλητές μας έχουν μειωμένα κρούσματα σε covid. Τι τους λέμε; Να πάρουμε 500-600 παιδιά από τις πλατείες και να τα βάλουμε στα γήπεδα με τεστ. Τα πράγματα είναι πολύ οριακά, θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει δεκτό το αίτημα μας. Όταν πάρουμε πράσινο φως έχουμε οργανώσει συνάντηση με φορείς ομάδων για να διοργανώσουμε ένα πρόγραμμα. Θα πρέπει βέβαια, να αλλάξουμε το format μας γιατί δεν υπάρχουν ημερομηνίες».