Πέθανε ο Βασίλης Σεβαστής νικημένος από τον κορονοϊό μια εβδομάδα μετά την εκλογική «νίκη» του επί του Κώστα Γκατσιούδη

Έφυγε από την ζωή ο επί σειρά ετών πρόεδρος και τα τελευταία χρόνια γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος μόλις μια εβδομάδα πριν είχε εκλεγεί εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Στίβου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «κερδίζοντας» στις εκλογές τον Εβρίτη παλαίμαχο πρωταθλητή Κώστα Γκατσιούδη.

O Βασίλης Σεβαστής ήταν 72 ετών και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» από τις 24 Μαρτίου, δηλαδή ήταν ήδη στο νοσοκομείο μία εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των εκλογών της περασμένης εβδομάδας. Διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1997 έως το 2011 και από το 2011 μέχρι πρότινος ήταν γενικός γραμματέας.

Ο Βασίλης Σεβαστής υπήρξε από τους κορυφαίους αθλητές την δεκαετία του ’70. Το 1971 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Σμύρνης, ενώ είχε αναδειχθεί και βαλκανιονίκης στο δέκαθλο. Ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής και όταν σταμάτησε τον αθλητισμό, άρχισε να ασχολείται με την προπονητική.

Το 1989 ο Βασίλης Σεβαστής διετέλεσε εθνικός προπονητής. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την επιτροπή ανάπτυξης. Τον Ιούνιο του 1997 εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι το 2012. Συνέχισε στην ομοσπονδία ως γενικός γραμματέας μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, οπότε και εκλέχθηκε ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ έχοντας ως αντίπαλο τον Εβρίτη πρωταθλητή.

«Με ιδιαίτερη θλίψη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο για τον θάνατο από τον κορωνοϊό του επί σειρά ετών προέδρου του ΣΕΓΑΣ και προσφάτως εκλεγμένου εκπροσώπου του στην ΕΟΕ. Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», ανέφερε ένα από τα πρώτα συλλυπητήρια μηνύματα από την Ενωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου ο θάνατος του Βασίλη Σεβαστή. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 72 του χρόνια, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, λόγω του ιού covid-19. Ο θάνατός του προκάλεσε τη θλίψη όχι μόνο της οικογένειας του στίβου, αλλά του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, δεδομένο του ότι για περισσότερα από 50 χρονιά αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτόν. Ο Βασίλης Σεβαστής μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του πρόσφερε με συνέπεια, αγάπη και υπευθυνότητα τις εθελοντικές υπηρεσίες του στην ομοσπονδία, την οποία τίμησε, υποστήριξε, αγάπησε όσα λίγα πράγματα στη ζωή του.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της ομοσπονδίας εκφράζουν την ατέρμονη θλίψη τους για την απώλεια του Σεβαστή και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους. Ο Βασίλης Σεβαστής θα έχει για πάντα μια θέση στην οικογένεια του ελληνικού στίβου. Αυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ».