Μια 11αδα tips για τον αγώνα ΑΟ Τρίκαλα – ΑΟ Ξάνθη (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη θα ταξιδέψει για δεύτερη φορά φέτος στη Θεσσαλία όπου αυτή τη φορά θα αναμετρηθεί με τον ΑΟ Τρίκαλα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.

Για να σας βάλουμε στο κλίμα του σημαντικού αγώνα, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ενδιαφέρουσες πτυχές αυτής της σημαντικής αναμέτρησης ώστε να την παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι.

1. Ο ΑΟΞ προέρχεται από την απρόσμενη εντός έδρας ισοπαλία με την ουραγό ΑΕ Καραϊσκάκης που την κρατάει στην 3η θέση και στους -6 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

2. Ο ΑΟ Τρίκαλα προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με 3-2 στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη χάρις το γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι λίγο πριν τις καθυστερήσεις του πρώην ποδοσφαιριστή του ΑΟΞ, Παντελή Ριζογιάννη. Βρίσκονται στην 10η θέση στο -7 και θέλουν τη νίκη για να βρεθούν πιο κοντά στην 6άδα.

3. Ο νεαρός τερματοφύλακας Δημήτρης Γκάρας, ο έμπειρος αμυντικός μέσος Παντελής Ριζογιάννης που βρίσκονται στον ΑΟΤ καθώς και ο μεσοεπιθετικός Θανάσης Ντίνας που είναι στο υπάρχον ρόστερ του ΑΟΞ είναι ανάμεσα στους 13 ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων, όπως έδειξε μια σχετική έρευνα του ThrakiSportS. Δείτε τους όλους με ένα κλικ ΕΔΩ.

4. Οι δυο σημερινοί αντίπαλοι στις 13 Φεβρουαρίου έπαιξαν στην Ξάνθη για την 8η αγωνιστική όπου βρήκε νικητή τον ΑΟΞ με 1-0 χάρις το γκολ του Καπνίδη στο 60ο λεπτό. Βέβαια μεγάλη συμμετοχή στη νίκη είχε και ο Πολ Ίτσο καθώς απόκρουσε πέναλτι του Ριζογιάννη στο 90+5′. Σε σχέση με αυτό το παιχνίδι ούτε ο Πόποβιτς αλλά ούτε ο Χαραλαμπίδης είναι στον πάγκο, αφού και οι δυο ομάδες άλλαξαν προπονητή. Επίσης στο προπονητικό επιτελείο του ΑΟΤ βρίσκεται ένας παλιός γνώριμος του ΑΟΞ, δείτε τον με ένα κλικ ΕΔΩ.

5. Η ομάδα της Ξάνθης ταξίδεψε στα Τρίκαλα με τον προπονητή Μπάμπη Τεννέ να έχει στην διάθεσή του συνολικά 20 ποδοσφαιριστές, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Μπέκα Μικελτάτζε που εξέτισε την ποινή της αγωνιστικής του. Εκτός αποστολής έμειναν ο Μάθιου Τζούρμαν, ο Γιάννης Μυστακίδης αλλά και ο Κώστας Θυμιάνης. Δείτε την αποστολή με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Η προετοιμασία των Τρικάλων για τον αγώνα με την Ξάνθη ολοκληρώθηκε έχοντας ως απόντες από το τεχνικό επιτελείο τους Σούλη Παπαδόπουλο, Βασίλη Καλογιάννη και Αρμάντο Φουτσίνι καθώς και τους ποδοσφαιριστές Ζώγκο, Κεχαγιά, Πιαστόπουλο, Φασίδη. Ενώ στη αποστολή θα βρίσκεται ο πρώην του ΑΟΞ, Παντελής Ριζόγιάννης. Δείτε τους εκλεκτούς των Θεσσαλών με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Ο προπονητής της Ξάνθης Μπάμπης Τεννές πρώτη φορά που βρέθηκε αντίπαλος με τον ΑΟ Τρίκαλα ήταν στις 16/10/99 με την ομάδα του Πανηλειακού. Ενώ τελευταία ήταν με την Λαμία στις 22/03/17 και στις δύο φορές τον αντιμετώπισε στην έδρα του. Δείτε το σχετικό αφιέρωμά μας με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Φαβορί για το παιχνίδι σύμφωνα με τους μπουκμέικερς είναι ο ΑΟΞ αλλά με υψηλές αποδόσεις! Το διπλό δίνει 1.54, η ισοπαλία είναι στο 3.55 και ο άσσος στο 6.70. Δείτε τις αποδόσεις με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Αρνητική είναι παράδοση της Ξάνθης στα παιχνίδια που αγωνίστηκε στην έδρα των Τρικάλων. Έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από το μακρινό 1983. Δείτε το αφιέρωμα με την προϊστορία των αγώνων με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο αξιολογημένος, με ορισμούς και στη Super League 1, Σπύρος Ζαμπάλας του Συνδέσμου Ηπείρου με βοηθούς τους Ζήδρα της ΕΠΣ Αθηνών και Κύριο της ΕΠΣ Αρκαδίας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Θεοχάρης της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Την Τετάρτη (7/4) θα πραγματοποιηθούν όλα τα παιχνίδια. Ο ΑΟ Τρίκαλα υποδέχεται τον ΑΟ Ξάνθη με ώρα έναρξης του αγώνα να ορίζεται στις 15:00. Παράλληλα την ίδια ώρα αγωνίζονται ΑΕ Καραϊσκάκης – Ιωνικός, Δόξα Δράμας – Απόλλων Λάρισας, Λεβαδειακός – Παναχαϊκή και ΟΦ Ιεράπετρας – Χανιά. Ενώ λίγο πιο μετά στις 15:30 κοντράρονται Διαγόρας Ρόδου – Εργοτέλης, που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.