Πρόταση για ποινές σοκ σε ΑΕΚ, Μελισσανίδη, Δανιήλ και Παπαδόπουλο λόγω εμπλοκής σε εκλογές ΕΠΣ

Πρόταση – σοκ του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση για την εμπλοκή της ΑΕΚ και ανθρώπων της σε εκλογές τοπικής ΕΠΣ αποκαλύπτει με μεταμεσονύχτια ανάρτηση ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δημητρίου στο a-sports.

Σύμφωνα με αποκλειστικές του πληροφορίες, η έκθεση του εν λόγω τμήματος προτείνει ποινές σοκ! Συγκεκριμένα ζητά αφαίρεση 10 βαθμών από την ΑΕΚ (διευκρινίζει ότι ο κανονισμός μιλά για -6 πάντως και εκτιμά ότι προφανώς αυτό προκύπτει συνδυαστικά…) και επιπρόσθετα προτείνει την εσχάτη των ποινών για τρία φυσικά πρόσωπα. Ο λόγος για το αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Άγγελο Δανιήλ και τον υπάλληλο των «κιτρινόμαυρων», Γιάννη Παπαδόπουλο. Ουσιαστικά το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας προτείνει προς το δικαστικό τμήμα να «τελειώσουν» με ισόβιο αποκλεισμό της ενασχόλησης τους με το ποδόσφαιρο!

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η ΑΕΚ και τα τρία φυσικά πρόσωπα θα κληθούν μετά από αυτήν την εξέλιξη να αποδείξουν την αθωότητα τους, αφού η υπόθεση αρχικά δεν πηγαίνει στο αρχείο. Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα υπήρχε στην ίδια Επιτροπή πρόταση ακόμα και για υποβιβασμό του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, αλλά όταν η υπόθεση έφτασε στο δικαστικό τμήμα, δεν έγινε τίποτα. Το ίδιο συνέβη πριν δυο χρόνια και με τον ΟΦΗ και παλιότερα με την Ξάνθη, στο περίφημο ματς με τον Πανελευσινιακό για το Κύπελλο. Γενικά είναι σύνηθες να ανατρέπονται οι εισηγήσεις-προτάσεις του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ από το δικαστικό, ενώ ακόμα και αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση, υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υπόθεση για την οποία προτείνονται οι εξοντωτικές ποινές αφορά την εμπλοκή τους στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας, με βάση ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ από κάποιο σωματείο που όλα δείχνουν ωστόσο ότι δεν υφίσταται ως νομικό πρόσωπο. Κάποια από αυτά τα πρόσωπα στο παρελθόν είχαν ακουστεί (και είχαν υπάρξει σχετικά δημοσιεύματα) για άμεση ή έμμεση εμπλοκή τους και σε τουλάχιστον μία από τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει οποιαδήποτε καταγγελία ή διερεύνηση ή έστω συσχέτιση με την έρευνα που φέρεται να έχει ανοίξει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Για τις παραμέτρους, το τι σημαίνει το κάθε τι, το τι αναμένεται να επακολουθήσει το προσεχές διάστημα και το τι έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις ανεξάρτητα με το πόρισμα – έκθεση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας μίλησε σε έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή της ιστοσελίδας a-sports ο Δημήτρης Δημητρίου. Διαβάστε όσα αναφέρει στο αποκαλυπτικό της άρθρο η ιστοσελίδα με ένα κλικ ΕΔΩ και δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ανάλυσή του…