Η παρουσία Λοντίγκιν στον Ολυμπιακό και οι απαντήσεις που «χρωστά» στο λιμάνι…

Ο ΠΑΣ Γιάννενα του πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες, για τον πρώτο επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Λοντίγκιν μάλιστα έχει ένα λόγο παραπάνω να θέλει όσο τίποτα αυτό το παιχνίδι, αφού την σεζόν 2018-19 είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού για μόλις τρία παινχίδια, κάτι που θα τον κάνει να θέλει να αποδείξει ότι άξιζε περισσότερες ευκαιρίες.

Πιο αναλυτικά, στις 27 Ιανουαρίου 2019 υπέγραψε με τον Ολυμπιακό, ως δανεικός από την Ζενίτ, ως το τέλος της σεζόν. Οι Πειραιώτες δεν είχαν μείνει ευχαριστημένοι από τον Γιαννιώτα, με τον Ρώτο κίπερ να επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 5,5 χρόνια στην Ζενίτ, για να πλαισιώσει τον Σα.

Στην εξάμηνη πορεία του με τους ερυθρόλευκους μέτρησε δύο εμφανίσεις για το πρωτάθλημα και μια για το Κύπελλο. Το ντεμπούντο του έγινε στις 28 Φεβρουαρίου κόντρα στη Λαμία στο Καραϊσκάκης, με τον Ολυμπιακό να δέχεται ήττα – σοκ με 0-1 και σε συνδυασμό με το 3-3 του πρώτου παιχνιδιού να μένει εκτός συνέχειας του θεσμού.

Στις 21 Απριλίου έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, και πάλι με την Λαμία, αλλά αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα με 1-3. Λίγες μέρες μετά, στις 5 Μαΐου, έπαιξε το τρίτο και τελευταίο του παιχνίδι στο AEL FC Arena, στην νίκη του Ολυμπιακού με 0-3. Μετα το τέλος της σεζόν αποχώρησε και συνέχισε την καρίερα του στην τούρκικη Γκαζιαντέπ.

Πλέον, είναι ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννενα, που ψάρεψε… λαβράκι στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αφού ο Λοντίκγιν κάνει καταπλητικές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, την ώρα που για αρκετές μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες αποτελεί ζήτημα η θέσει του «άσου».

Φτάνει να δούμε τι θα κάνει στον αυριανό πρώτο ημιτελικό κόντρα στην πρώην ομάδα του, η οποία είναι φυσικά το απόλυτο φαβορί, αλλά οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη έχουν δείξει ότι είναι ικανοί για την υπέρβαση.